Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin Stenmarck åker till schlager-EM i Kiev

Det blev Martin Stenmarck som drog det längsta strået. Hans Las Vegas vann lördagskvällens Melodifestival, före Nanne Grönvall på andra plats och Alcazar på tredje.

Annons
Det var en strålande lycklig Martin Stenmarck som fick framföra sin vinnarlåt Las Vegas en andra gång på Globens scen. Hans låt fick 212 poäng, före Nanne Grönvall på 209 poäng med låten Håll om mig. Sedan var gapet ner till trean Alcazar med Alcastar längre, de fick ihop 135 poäng. Shirley Clamp fick 130 och blev fyra.
Tittaromröstningen slog nytt rekord, 1 519 097 samtal ringdes in till telefonväxeln.
Omröstningen blev väldigt jämn redan efter det att jurygrupperna avlagt sina röster. Då ledde Martin Stenmarck med 16 poäng före Shirley Clamp och 25 poäng före Nanne Grönvall på tredje plats. Nordman gick däremot inte hem, gruppen fick bara fyra poäng av juryn.
Mark Levengood och Jill Johnson ledde Melodifestivalen i direktsändning från en fullsatt Globen i Stockholm. Stämningen i salongen var mycket hög.
Alla tävlande artister till trots så bjöd pausunderhållningen på större stjärnglans. After Dark gjorde en schlagerparodi, Carola sjöng en helt ny låt och Lena Philipsson framförde ett potpurri på sina fyra schlagerlåtar. Till och med programledaren Jill Johnson fick sjunga en låt, men drabbades av ett ljudavbrott. Henrik Schyfferts indianfigur Rakade Bävern dök också upp i pausen.
Det här var fjärde gången som Melodifestivalen arrangerades med fyra deltävlingar och en final. Nu spekuleras det i att arrangemanget kommer att stöpas om nästa år. Så kanske var det här sista gången på ett tag som Globen står värd för finalen.
Nu tar schlagercirkusen paus i två månader. Den 21 maj arrangeras schlager-EM i Kiev i Ukraina.
Till den tävlingen är redan tidigare två bidrag med svenskanknytning klara. Elena Paparizou, tidigare i gruppen Antique, sjunger Greklands låt, medan det något udda radarparet Bobby Ljunggren och Billy Butt har skrivit Litauens bidrag.

Mer läsning

Annons