Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskiner för flera miljoner förstörda i brand

/
  • När räddningstjänsten kom till förrådet i Mjösund var det redan övertänt. Släckningsarbetet tog ungefär tre timmar och branden misstänks vara anlagd.
  • En gräsklippare, gravgrävare, snöslungor och sex truckar som används att köra jord med totalförstördes vid branden. Värdet på det som förstördes uppgår till flera miljoner kronor.

Maskiner och inventarier för flera miljoner kronor totalförstördes i en brand vid Mjösunds kyrkogård i natt. Branden misstänks vara anlagd och platsen är nu avspärrad för vidare undersökningar.

Annons
Strax efter midnatt natten mot tisdag fick Njurunda deltidskår rycka ut för att släcka en brand i ett större förråd vid Mjösunds kyrkogård. När räddningsstyrkan kom till platsen var huset redan övertänt.
I förrådet fanns maskiner till ett värde av miljontals kronor.
Stora delar av vår maskinpark förstördes, till exempel gravgrävaren och vår stora gräsklippare, säger Kenneth Ruda, kyrkogårdschef i Mjösund.
Branden innebär en stor förlust för kyrkogårdsförvaltningen, och mycket arbete, inte minst med att skaffa nya maskiner.
Det blir förstås en ekonomiska börda att bära, men även praktisk. Tänk en begravningsplats som plötsligt står utan gravgrävare, säger Kenneh Ruda.
För räddningstjänsten blev släckningsarbetet utdraget och försvårades av att plåttaket rasade in. Först efter ungefär tre timmar var branden släckt.
Polisens tekniker undersökte i dag brandplatsen. Men något svar på frågan om branden var anlagd eller inte fick de inte.
- Eftersom allt brann ned finns det inget spår som pekar åt det ena eller andra hållet, säger Morgan Norman på Näpo syd.Han är dock intresserad av att personer som eventuellt har sett eller hört något hör av sig till polisen.
Uppdaterad: 15:05

Mer läsning

Annons