Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Rånare försökte smita – klättrade upp i träd

Så var natten i Medelpad.

Annons

Lokalt:

Tre unga personer blev utsatta för ett rånförsök i centrala Sundsvall under natten till lördagen. När polisen kom försökte rånaren smita upp i ett träd.

En kvinna misshandlades av sin sambo i en bostad i Njurunda.

I dag berättar vi om sommarens väderläge – där meteorologen inte ser något hopp om bättring.

Väder:

Under dagen regn som passerar åt nordost, med 10-15 grader och sydostlig vind. Lördag eftermiddag uppsprickande molntäcke, möjligen någon skur och sydvästlig vind.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Dagens pollenprognos

Sverige:

Tre personer fick föras till sjukhus med ambulans efter att en golfbil först kört in i en stolpe och sedan vält på Barsebäcks Golf & Country Club i Kävlinge.

Rekryterare som lockar svenska barn att bli barnsoldater i terrorgruppen IS riskerar lägre straff om barnen hunnit fylla 15 år.

Tiotusentals svenskar lider av glutenintolerans, celiaki, utan att veta om det. Bland vuxna rör det sig om en procent.

Internationellt:

Ett jordskalv med magnituden 7,5 inträffade i havet utanför Salomonöarna. En tsunamivarning för Stilla havet utfärdades, men drogs snabbt tillbaka.

Häftigt snöfall har orsakat elavbrott och trafikkaos i New South Wales i östra Australien, och omkring 50 skolor har tvingats stänga.

Ett tjugotal fordon och flera hus förstördes i en brand som rasar vid en motorväg i San Bernardino-trakten i Kalifornien.

Sport:

Etiopiska löparen Genzebe Dibaba slog till med ett fantastiskt världsrekord på tiden 3.50,07 på 1 500 meter vid Diamond League-galan i Monaco.

Kultur:

"Passa på att erövra hängmattans gränsland... prasslet av papperstidningar... böcker du genast kan glömma..." – vår krönikör Peter Bryngelsson slår ett slag för slummern.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72060 eller mejla tips@st.nu.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: MediehusetST

Twitter: @STnu

Jan-Arne Bäckström

Sofia Forell

Mer läsning

Annons