Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Strömavbrott mörklade stora delar av Sundsvall

Så var natten i Medelpad.

Annons

Lokalt:

Stora delar av Sundsvall drabbades av ett strömavbrott vid tretiden i natt och omkring 900 hushåll ska ha drabbats.

En man greps under ett pågående inbrott i Birsta. Samma firma hade inbrott för några dagar sedan – och i mannens bil hittades gods som kan härledas till det tidigare inbrottet.

Ett större fordon, troligen en minibuss eller pickup, totalförstördes i en brand i Huli tidigt på morgonen.

Morgonnyhet: Lisa och Ida gifte sig – och fick HBTQ-kritik.

Väder:

Molnigt under hela dagen. Framåt kvällskvisten spricker det upp och det blir tidvis stora solchanser. Temperaturen ligger omkring 14-16 grader med nordvästlig vind.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

En bilist fångades av fartkameran och en bot på 1 500 kronor skickades till bilens ägare. Nu har tingsrätten friat mannen som hävdar att han är oskyldig. Föraren på bilden äter nämligen en banan – vilket bilägarens LCHF-diet inte tillåter.

En ung vargtik sköts ihjäl söder om Grythyttan efter att ha dödat en kalv i en hage.

Ett jordskalv med magnituden 4,0 inträffade utanför Gällivare under natten. Det var det andra jordskalvet på ett par dygn i Sverige.

Internationellt:

Kalifornien har i flera år hotats av vattenbrist och vattenransoneringen ser ut att ha gett resultat – i juni lyckades invånarna reducera sin förbrukning med 27 procent, jämfört med samma period två år tidigare.

Nigerias armé har vid två tillfällen i veckan fritagit närmare ett hundratal personer som hållits fångna av gerillan Boko Haram.

Sport:

Att Henrik Zetterberg är bäst är det många som tycker. Men nu har även ansedda hockeymagasinet The Hockey News placerat honom i topp – på listan över NHL-spelare med namn på Z.

VM-kvalgränsen missades – igen. Men det sved värre för längdhopparen Erica Jarder att tappa segern på Stockholms stadion i går.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72060 eller mejla tips@st.nu.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: MediehusetST

Twitter: @STnu

Evelina Lindfors

Julia Andersson

Mer läsning

Annons