Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minns du restaurangbåten Café Arken i Sundsvalls hamn – det hände för 25 år sedan

/

Restaurangbåten Café Arken gick i konkurs 1990. Men ägaren vägrade flytta båten. Så här skrev ST för 25 år sedan.

Annons

Nordstiernan måste kasta loss. ”Bort med båten från kajen!” Sundsvalls kommun uppmanar advokat Olof Öhlén att före årsskiftet se till att hotell- och restaurangbåten Nordstiernan även kallad Falcon-båten flyttas. Den tillfällige skepparen på flytetyget simmar dock lugnt tills vidare. ”Det är inte så enkelt att flytta båten. Den saknar nämligen maskin och kan alltså inte segla ut av egen kraft”, säger advokat Öhlén. Restaurangbolaget Café Arkens avtal med kommunen upphörde att gälla när bolaget gick i konkurs.

Det här hände också för 25 år sedan:

Viskans Folkets park är en igenbommad nöjesoas nästa sommar. Åtminstone om inte ägaren borrar efter vatten och bygger toaletter. Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Ånge har nämligen förbjudit fortsatt verksamhet i parken till dess bristerna är åtgärdade. Trots flera påstötningar har ägaren, Cellavie AB i Stockholm, inte hört av sig till miljökontoret.

Villaområdet Klaraborg i Ånge skulle knappast blivit bebyggt om en exploatering skulle ha föreslagits i dag. Bullret från den intilliggande rangerbangården är nämligen alldeles för högt. Det visar de mätningar som nyligen har gjorts och som lett till att miljö- och hälsoskyddsnämnden vill stoppa tre nya villabyggen i området. Men ingen klagar över slamret från bangården. ”Uppenbarligen har man i en så utpräglad järnvägsort som Ånge en hög tröskel. Bullret från järnvägen betyder trygga jobb”, konstaterar miljöchefen Christer Edvardsson.

Mer läsning

Annons