Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 10 000 älgar ska skjutas i länet

Det blir i stort sett totalt samma tilldelning av älgar vid årets älgjakt i höst.
— Det har gått ganska bra de senaste åren så vi fortsätter på samma nivå, berättar Karin Saltin vid länsstyrelsen.

Annons
Jakten kommer att börja den 5 september och B-licensområdena kommer att precis som förra året få jaga under fem dagar fram till den 9 september. Allt enligt beslutet som länsstyrelsen fastställt för årets jakt och i planen för nästa års jakt.
Att målet för antalet skjutna älgar åter för trede året i rad satts till 10 000 djur under hösten fram till vintern den 8 januari nästa år beror på att älgstammen fortfarande anses vara för stor.
Det är fortfarande för höga skogsskador, säger Karin Saltin.
tidsmässigt kommer årets jakt att börja måndagen den 5 september och i första omgången A-licens områdena och älgskötselområdena pågå fram till söndagen den 25 september. Sedan kommer det att bli ett uppehåll fram till lördagen den 8 oktober då älgjakten efter 12 dagars uppehåll kommer att pågå till den 8 januari.
De stora skogsskadorna i länet gör att det även kommer att finnas möjligheter till skyddsjakt under januari och februari.
Andelen kvinnor i jägarkåren fortsätter att vara lågt enligt länsstyrelsen. Därför kommer olika projekt i samarbete med jägarorganisationerna att påbörjas för att försöka öka andelen kvinnliga jägare.

Mer läsning

Annons