Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mona Sahlin uppvaktad om Alnö Golfbana

/

Ett besked närmar sig om golfbanan på Alnön.
Regeringen tar beslut i december.
– Jag har uppvaktat Mona Sahlin i ärendet. Nu hoppas vi att det här går snabbt och att banan byggs, säger Christer Berglund, (s) vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons
Frågan om golfbanan har varit en följetong de senaste åren. Kommunen och länsstyrelsen gav klartecken för länge sedan.
Men en närboende kvinna har överklagat med invändningar mot detaljplanen och miljöutredningarna. Hon har fått stöd av miljökontoret, Boverket och Naturvårdsverket.
Nu har Alnö Golfklubb och kommunen kompletterat de tidigare underlagen och den sista remissrundan rullar på. 15 november ska alla nya synpunkter ha samlats in.
Sedan ska vi sätta ner foten. Jag räknar med att regeringen beslutar i ärendet under december, säger Lena Källberg, ansvarig handläggare vid miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet.
Christer Berglund berättar att han tog upp golfbanefrågan med Mona Sahlin för en tid sedan, i samband med ett möte i Örnsköldsvik.
Jag stoppade henne i en trapp. Jag sade till henne att vi tyckte att det här med golfbanan börjar dra ut på tiden. Hon kände till ärendet och lovade att agera, säger han.
Ledningen för Alnö Golfklubb gläds över det politiska engagemanget. Och blir det ett positivt beslut i december startar avverkningen av skog direkt. Hur banan ska se ut är i stora drag redan klart.
Får vi ett besked i december kan de första spadtagen tas i sommar. Sedan tar det två år att bygga. Helt färdig blir banan i sådana fall hösten 2007, säger golfklubbens ordförande Håkan Johansson.
Golfklubben har 345 registrerade medlemmar. På sikt vill Alnö Golfklubb ha 800 medlemmar, de som vill vara med får gå in med en summa pengar.
Vi har ett jättestort stöd från Alnöborna. Det kommer fram folk hela tiden och undrar när vi får börja bygga, säger Håkan Johansson.

Mer läsning

Annons