Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot tjänstemananbygglov

Byggnadsnämndsledamoten Ola Wahlman (m) reagerar mot att nämnden i hög grad lämnar över beslutsansvaret till tjänstemän.

Annons
Ärenden om bygglov kommer upp i Nordanstigsnämnden men politikerna släpper ofta beslutsrätten om bygglov till tjänstemän.
Det har blivit det närmast normala. Det är inte fel enbart för att vi politiker lämnar över besluten utan även för att tjänstemännen får för stort ansvar att stpå till svars för.
Ett färskt exempel på ett sådant bygglov är det om näringslivschefen Alf Bohlins för en sjönära gäststuga i Häggviken, Jättendal. Ärendet var upp i nämnden men beslutsansvaret lämnades över till byggnadsinspektören Göran Norling. Denne har beviljat bygglov efter att grannar tillstyrkt.
Vid veckans sammanträde var det på väg att bli samma beslutsgång i miljonprojektet Morängsviken i Stocka. Att politikerna skulle lämna över beslutsrätten till Norling.
Här fick jag stöd för att det skulle fattas ett politiskt beslut och det blir också ett extra sammanträde om bygglovet, säger Wahlman.

Mer läsning

Annons