Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nakenchock på Dyketfestival

/
  • Med en strumpa för värmen och en gitarr som skylde familjelyckan invigde det lokala bandet Jens och Josef Dyketfestivalens första kväll.

Besökarna hängde på stängslet.
En halvtimme sent drog underhållningen igång.
Dyketfestivalen invigdes med traditionella festivalmaner.

Annons
Ett femtiotal förväntansfulla ungdomar hade hittat till festivalområdet, annars känt som badplatsen Dyket, timmar innan arrangemanget drog igång. Vid sju hade doften av naturgrillad hamburgare redan spridit sig över området och ungdomsgängen stod grupperade. Enligt arrangören Alex Åsenlund hade besökarna varit där i några timmar innan utsatt tid, men han var inte nöjd.
Det är tidigt än. Ljudar det så kommer folket.
Så sant som det var sagt. När kvällens första band, Jens och Josef, drog igång festligheterna var det med en nakenchock och ett sound likt Björn Rosenströms, fast med elgitarr som komp. Musiken lockade ungdomar i mindre flockar, och inte bara från Njurunda.
Vi har hört att det skulle vara något här och tycker att det är kul att träffa folk. Det är tillställningen som lockar, säger Julia Lindström från Sundsvall.
Kvällen hade en något yngre inramning än vad som väntar dagens besökare, men det hindrade inte Rose-Marie Dahl att besöka festivalen.
Jag är här och håller kontroll på min 13- och 18-åring.
Även om tonåringarna lätt klassade ut de vuxna i antalet så var det fler föräldrar som hade tänkt likadant som Rose-Marie.
Jag har hört fler säga "titta, den föräldern är här, och den också". Det skulle vara fler som kommer hit på helgerna. Jag går hit annars också och jag ser aldrig någon annan vuxen här, inte poliser för den delen heller, säger hon.

Mer läsning

Annons