Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När goda krafter samverkar

Karl-Erik Tidéns båt stals i Våle, Tynderö, i torsdags.
Tack vare en uppmärksam polisman och en artikel i ST klarades brottet upp i går och nu är båten återbördad till en belåten ägare.

Annons
Karl-Erik Tidén skulle på rådjursjakt på Granön men det blev inget av eftersom båten var stulen. En aluminiumbåt som var tydligt märkt med en sifferkombination. Tidén var arg. Han gjorde polisanmälan och talade även om var han antog att båten befann sig, men hade inga förhoppningar om något resultat.
Men på fredagen var polisman Lars Urban Nyberg ute i tjänsten, när han åkte genom Söråker noterade han att en båt märkt med siffror på en trailer. I går morse läste han ST-artikeln och insåg genast att det var den båten han sett.
Jag är mycket glad, polisen har gjort en jävla bra insats. De får högsta betyg för den här delen. Men det var nog mycket tack vare den fina artikeln, säger Karl-Erik Tidén.
I övrigt ville han inte lovorda polisens insatser alltför mycket. Som pensionerad åklagare följer han gärna upp frågor grundligt. Enligt hans statistik har 35 båtar värda närmare fyra miljoner kronor stulits i Sundsvallsdistriktet de senaste fem åren. Få av stölderna har klarats upp. Karl-Erik Tidén har också receptet för att fler brott ska få en lösning.
Allmänheten borde tipsa polisen i större utsträckning och polisen borde vara mera ute på fältet, då skulle det bli resultat.

Mer läsning

Annons