Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närpolisen kvar i Bergsjö

/
  • Förre polisen Bo Lögdahl fick stöd för kritiken om att det är svårt att nå polisen. Telefonrutinerna ska ändras, en order från högsta ort.

Nordanstigs närpoliser får göra mer och mer administrativa sysslor eftersom den administrativa tjänsten på kontoret, som Kerstin Johansson sköter, dragits ner från fem dagar till en.

Annons
Mot det protesterade flera av ett 30-talet församlade vid ett informationsmöte på Bergsjögården i går.
Vi hoppas att det ska bli en förändring med mer administrativ tid för Kerstin Johansson. Det är inte sagt att ändringen ska vara för evigt, betonade närpolischefen Jan-Inge Bexell som också sade att det inte finns något som talar för att kommunen ska få färre poliser än dagens fem på fyra tjänster.
Det är ej färre poliser ute på fältet än förr, Hudiksvall ansvarar för Nordanstig under helger och kvälls- och nattetid. Många har åkt fast för fortkörning den senaste tiden, sade Bexell som vid sin sida hade Annika Törnberg och Lars Fredin från länsnivån.
Är det för att du är kvinna eller polis som du är auktoritär? frågade Maus Frestadius för grannsamverkan i Strömsbruk med adress till Annika Törnberg.
Maud Frestadius var arg för att den administrativa indragningen skett utan förvarning men Annika Törnberg, som ifrågasatte att hon skulle vara auktoritär, sade att det skett liknande indragningar i hela länet och att processen pågått länge.
Förre polismannen i Bergsjö, Bo Lögdahl, var ordentligt på krigsstigen.
Varför alla ändringar av allt som fungerar? Görs det för ändrandets egen skull? Vi i glesbygden betalar lika mycket skatt som i tätorter och måste få samma service.
Lögdahl fick fullt stöd för sin vrede över att polisen är svår att nå per telefon.
En kompis som skulle till Bergsjö hamnade i Bergsjön i Göteborg. Hälsa rikspolischefen att han måste göra något.
Lögdahl fick fullt stöd för det och Bexell lovade framföra hälsningen.
Rikspolischefen har redan gett direktiv om att vi måste ändra i telefonrutinerna, berättade Bexell. Det ska gälla över hela landet.
Ni i allmänheten måste nå oss. Utan er hjälp löser i inga brott.
Bengt Wigge och Helge Falk uttryckte oro för byavakternas framtid och Falk aktualiserade en nedläggning om byavaktsarbetet leder till att Nordanstig få mindre av polisiära resurser.
Annika Törnberg kontrade med att Nordanstigs byavaktsarbete, cirka 300 personer är engagerade, inom polisen tas som ett föredöme i hela landet.
Bergsjöpolisen Rolf Johansson efterlyste det lokala brottsförebyggande rådet, något möte har inte hållits på ett år. Kommunalrådet Stig Eng (c) lovade att vidarebefordra frågan till rådets ordförande Ove Wallberg (m).

Mer läsning

Annons