Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NIF-gården rustas

/
  • Anna Melin studerar hur Britta Engström, farmor Barbro Melin, Inga  Berglin och Britt-Marie Allgulander passar till lapptäcket.

— Jag är stolt över att vara ordförande i Norrfjärns IF.
Det säger föreningmannen Lennart Allgulander och tänker främst på det ideella jobb som läggs ner för att rusta upp samlingslokalen NIF-gården.

Annons
En annan arbetsmyra, Kjell Sundberg, berättar att NIF-gården årligen slukar 30 000 dyra kilowattimmar el. Den tiden ska nu vara förbi. Gården tilläggsisoleras, får ny fasad och nya fönster. Dessutom ska en värmepump installeras.
Kostnaden i materiel beräknas till cirka 160 000 kronor och det är till 2/3-delar finansierat tack vare anslag från ungdomsfonden i Gnarp, länsstyrelsen, Gösta Wedins minnesfond, Norrfjärns tennisklubb, stugföreningen i byn och lotterier.
En kampanj kallad Brädan har hittills gett 16 000.
Hantverkarna arbetar i två grupper. De fyra som ST träffade på onsdagskvällen var bröderna Jerker och Kurt Sundin, Kjell Sundberg och hantlangaren Sören Olsson.
Den 2 juli är det dags för den publikdragande hantverksdagen och till den förfärdigas i vanlig ordning ett lapptäcke. Denna gång av jeanstyg som dolt ortsbors mer eller mindre ludna ben.
Vi brukar sälja över 2 000 lotter på lapptäcket, berättar Inga Berglin, Barbro Melin, Britta Engström och Britt-Marie Allgulander.
Norrfjärns IF har under åren drivit främst bordtennis och fotboll. Den för ett år sedan bortgångne bordtennisspelaren Sune de Beaus minne hedras med en permanent liten minnesutställning.

Mer läsning

Annons