Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgi: Teknikern tröttnade på flackande och sadlade om till timmerman

/

Det här kunde du läsa i ST för 25 år sedan.

Annons

Teknikern blev timmerman. Folket Olsson, 63, Anundgård, Holm, lämnade en trygg anställning som hörselvårdstekniker och satsade på att lära sig timra hus. Efter två veckor hos en timmermästare i Vallsta startade Folke Olsson eget på gården där hemma. Folkes idé var att förädla den egna skogsråvaran och samtidigt återuppta en gammal hantverkstradition. Han använder egen skogsråvara och har orderboken full för ett par år framåt. Det blev så lyckat att lantbruksnämnden inte tvekade att satsa 25 000 kronor i glesbygdsstöd till ”timmerguben” i Holm. På bilden syns även Göran Frisk, 24.

Kläder från Sundsvall sätter fart på afrikanska jordbruk. Vad hände med de där gamla kläderna som du skänkte bort till Emmaus efter den senaste vindsröjningen? I Mocambique i södra Afrika är begagnade kläder från Sundsvall eftertraktade varor. Kläderna har satt fart på ekonomin i det krigshärjade landet och fått bönderna att odla mera. Bönderna får helt enkelt byta jordbruksprodukter mot kläder. Produktionen inom jordbruket har i vissa distrikt ökat åtta gånger sedan klädstödet startade.

Matfors Volley förlorade ytterligare en match i volleyboll-tvåan på bortaplan. Den här gången var det duktiga Sätra so van med klara 30. Matfors kom aldrig in riktigt i spelet i det första setet utan Sätra kunde vinna det överlägset. Sedan skedde en fadäs mellan domarna och sekretariatet. En kille servade två gånger i rad och det resulterade sedan i minuspoäng.

Mer läsning

Annons