Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu bjuder vi in till öppet hus

Annons

Förra året var den stora nyheten att vi började hålla en del material unikt för våra betalande läsare på ST.nu. I samband med det höll vi öppet hus. Och samtalen var många. Inte alla uppskattade tilltaget att ta betalt för journalistiken – trots att det varit fullt naturligt i papperstidningen sedan 1840-talet…

Det har nu gått nästan ett år sedan dess. Det känns längre sedan. Tiden går fort, liksom utvecklingen.

Det som var nytt då känns naturligt i dag, i alla fall för mig.

Många dagar premiummärker vi uppemot 75 procent av innehållet på ST.nu. Det innebär att tre av fyra artiklar hålls unika för våra betalande läsare och deras vänner. Endera har man ett rent digitalt abonnemang och läser e-tidning och sajt. Eller så har man papperstidningen men också aktiverat sitt digitala konto.

Där har utvecklingen gått snabbt. I dag har 59 procent av alla våra pappersprenumeranter också aktiverat sitt konto på ST.nu. Det är en riktigt hög siffra om man jämför med andra lokaltidningar i landet.

Det digitala kontot ingår redan i pappersabonnemanget och kostar alltså inget extra om man redan är prenumerant – men ger i sin tur dig som läsare tillgång till så mycket mer. Allt ifrån mer läsning och mer journalistik till en rad förmåner – som rabatt på viss direktsänd tv-sport, billigare inträden på evenemang, rabatter på fjällresor och en hel del andra erbjudanden.

Om du inte aktiverat ditt konto ännu – eller om du vill teckna ett digitalt konto – och vill ha hjälp med detta har du ett gyllene tillfälle under lördagen. Vi håller nämligen öppet hus mellan klockan 11 och 15 i mediehuset på Badhusparken 1.

På bottenplan bjuder vi på korv, kaffe, saft och godis. Det blir lite show, du kan tävla om biobiljetter och prenumerationer, med mera.

Vi tjuvstartar också alla hjärtans dag-firandet med utlottning av en förhoppningsvis romantisk spa-hotellvistelse med middag. Och du kan även spela in en kärlekshälsning via webb-tv eller göra en hälsning via en löpsedel.

Vi bjuder också på guidade turer runt på redaktionerna under dagen. Jag kommer givetvis att finnas på plats om du vill resonera om journalistik eller nåt annat som rör ST.

Det här öppna huset är också en del av vårt jubileumsår, inför vår 175-årsdag i januari nästa år. Så visst ska vi prata om hur saker varit, hur journalistiken ser ut i dag – men viktigast är att resonera om hur vår nyhetsförmedling kommer se ut framåt.

Den digitala utvecklingen sker i en rasande takt – och det påverkar mig, dig och alla andra. Det ger dig som är intresserad av nyheter från Sundsvallsregionen helt nya möjligheter att hålla dig informerad.

Om det pratar jag och mina kolleger gärna med dig.

Vi ses!

Mer läsning

Annons