Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

– Nu blickar vi framåt på Midlanda

/
  • Lennart Dahlin var som facklig företrädare den som fick ge ett ansikte åt det växandet missnöjet bland de anställda. Nu är det dags att blicka framåt, säger han.

Dagen efter det dramatiska mötet på Midlanda som slutade med att flygplatschefen Birgitta Uppling valde att gå med omedelbar verkan, är stämningen optimistisk men lite dämpad bland de anställda på flygplatsen. – Nu handlar det om att jobba framåt i en positiv anda tillsammans med den nye chefen, säger Lennart Dahlin, facklig företrädare för de Lfv-anställda som är ST-medlemmar.

Annons
Lennart Dahlin var som facklig förtroendevald den som fick bära fram en växande kritik mot Birgitta Upplings omorganisation på flygplatsen. Många trotjänare fick gå i förtid, andra mådde psykiskt dåligt av en stämning som var allt annat än positiv.
Därför kom Lennart Dahlin också att bli den som hamnade mest i skottgluggen och som i våras anklagades för att vara illojal mot arbetsledningen.
Den nu uppkomna situationen gör visserligen att han och många andra känner en förhoppning att kunna vara med och påverka den omorganisation som ändå ska komma.
Men det tjänar inget till att strö salt i gamla sår. Vi ser framtiden an med tillförsikt och går till jobbet med större glädje än tidigare. Vi har resonerat med den nye chefen och med Luftfartsverket och vi är överens om att jobba tillsammans framåt i en positiv anda. Midlanda har varit en bra arbetsplats under många år och vi får betrakta det som hänt det senaste året som en parantes som vi lägger bakom oss nu, säger han till ST.
Dåligt att skylla på oss
Luftfartsverket skickade ut ett pressmeddelande på onsdagen som i korthet gick ut på att det var personalens ovilja till förändring som blev orsaken till Birgitta Upplings avgång. Det påstående har väckt förvåning och ilska hos många anställda.
Det är dålig stil av arbetsgivaren att skylla på oss, säger Lars Erik Wiström, arbetsplatsombud för SEKO-anslutna på Midlanda.
Vi har inte sett någon anledning att hänga ut någon. Birgitta Uppling tog sitt ansvar och avgick. Men jag säger som Lennart Dahlin att nu gäller det att blicka framåt för att få en trivsam flygplats med bra säkerhet, säger Lars Erik Wiström.

Mer läsning

Annons