Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har trädgårdssäsongen börjat

/

Annons

Vår i Körsbärsdalen. Här är iakttagelser från trädgårdar och sociala medier.

Körsbärsträden blommar i Kungsträdgården. Stockholm släpper allt de har i händerna för att ta selfies bland rosa blommor som jag antar har en ganska kort livscykel. Annars skulle väl människor ändå inte ta typ ledigt från jobbet för att beskåda det hela?

Jag kan inte låta bli att tänka på slutscenen i Den siste samurajen, då Tom Cruise ligger och dör på ett slagfält i Japan och får just då det påpekat för sig av samurajchefen (som också han håller på att dö) att körsbärsblommorna minsann står i ”perfect blossom”. Det säger en del om hur jävla fina de här blommorna är. Det spelar ingen roll om man har ett svärd i magen – om körsbärsträden blommar då kollar man.

Förmodligen fanns till och med samurajer på plats i Kungsträdgården för så mycket folk som varit där i veckan har det inte varit sedan de gånger Bellman hade släppt nytt och spelade unplugged. Eventuellt under Stockholmsmässan 1866.

9 621 hashtaggade #kungsan i veckan. Stockholmaren älskar att Instagrambomba blommande körsbärsträd lika mycket som bröderna Lejonhjärta älskar att rida runt i sin körsbärsdal. Man skulle kunna säga att Stockholmarnas relation till blommande körsbärsträd är lika osund som bröderna Lejonhjärtas relation är till varandra.

Hur som helst. Det har varit sjukt mycket folk i Kungsträdgården och jag var en av dem. Jag och 9 621 andra.

Fler trädgårdar. Trädgården. En uteklubb under Skanstullsbron som är så inne att 6 424 personer på Facebook påstår att de ska dit när det är säsongspremiär nästa helg. Just den här Trädgården grundades inte av Erik av Pommern utan av föreningen Huset under bron, men för stockholmaren spelar det ingen roll. De älskar den här trädgården minst lika mycket. Jag har knappt sett gladare människor än när dj:n spelade Everywhere med Fleetwood Mac under en junikväll där i fjol. Det ska vara den gången då Skorpan dött och äntligen får träffa Jonatan i Körsbärsdalen då. Han sitter och metar tror jag.

En premiärfredag på Trädgården är Stockholmarens egen våruppståndelse efter vinterdöden och Katla, Tengil och Lejonhjärta lär nog fiska en hel del där i sommar. Det stället blomstrar.

Hur som helst. Det kommer bli sjukt mycket folk på Trädgården och jag blir en av dem. Jag och 6 424 andra. Vi ses i Nangijala.

Mer läsning

Annons