Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill folk ha sin musik

/
  • Maj Lindgren bor 100 meter från puben och har aldrig blivit störd av musik därifrån. Hon tycker istället att det blivit lite tråkigare lördagskvällar nu i sommar.

Det har tystnad kring Bergafjärdens camping. Ingen musik får spelas vid puben. Men det jäser bland husvagnsägare och boende i närområdet. Drygt 400 namnunderskrifter vill ha tillbaka sin lördagsmusik.

Annons
Sedan den 18 juni 1996 har Lenny Johansson haft tillstånd att på lördagar ha musikunderhållning vid sin pub i Bergafjärden.
Men den 27 april i år kom beslutet från socialnämndens individ och familjeomsorgsutskott att någon musik inte fick förekomma. Någon eller några hade klagat på buller.
I tillståndsbeviset som Lenny Johansson fick i våras löd motiveringen: "Elförstärkt livemusik får inte förekomma på uteserveringen. Uteserveringen skall upptas av sittplatser vid bord".
Jag begriper inte hur kommunen kan behandla Lenny på det här sättet. Han gör ju allt för att campare och boende ska ha det trevligt vid anläggningen, säger Per-Erik Jansson som drog i gång namninsamlingen.
I brevväxlingen mellan Lenny Johansson och Magnus Hahne på Miljökontoret skiver Magnus att det är miljökontorets uppgift att bevaka miljön för de som bor i närheten och att det förekommit klagomål om bullernivå vid puben.
Rykten går nu i Bergafjärden om vilken eller vilka som gjort en anmälan till miljökontoret. Efter min namninsamling som stöder musikunderhållning på lördagkvällarna är de flesta både förbaskade och ledsna att det tystnat vid puben, säger Per-Erik Jansson.
Maj Lindgren är sommarboende i Bergafjärden och hennes stuga ligger 100 meter från puben.
Vem har ställt till det här, jag är så förbaskat. Det var så mysigt att sitta och lyssna på fin musik på lördagskvällarna. Nu har det blivit så tyst. Begriper mig inte på folk som inte tycker om musik, säger Maj Lindgren
Lenny Johanssons omsättning vid puben har sjunkit den här sommaren. Musikunderhållningen hade säkert en stor dragningskraft på de som bor i Bergafjärden.
Det viktiga för mig är inte att lönsamheten på puben minskat. Men att se att stämningen här på lördagkvällarna inte den samma utan musik. Det har blivit tråkigare. Musik tillhör sommaren, säger Lenny Johansson.
Under alla år som kommunen ägde campingen var det aldrig problem med tillstånd för dansmusik.
Folk tackar mig för att jag tagit tag i problemet och via namninsamlingen förmå kommunen att ta tillbaka sitt beslut. Det har varit en jäkla tråkig sommar, det är aom en grå filt dragits över anläggningen i Bergafjärden, säger Per-Erik Jansson.

Mer läsning

Annons