Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny butik i Ånge

/
  • Viktoria Lund, motivlackar naglar hos Ing-Marie Stäring och hennes butik Dalkullan i Ånge.

– Man måste våga och inte bar stå och stampa. Det säger Ing-Mari Stäring som öppnat en presentbutik i Ånge. Och redan har hon drabbats av inbrott.

Annons
I en lokal vid Sillerströmska huset som det kallas bland Ångeborna slog Ing-Mari upp dörrarna till sin butik för några dagar sedan.
Och det har inte varit någon lång startsträcka från tanke till handling.
Jag jobbade hos en maskinfirma i Ånge i våras under några månader. Det var då tanken dök upp om att öppna eget, berättar hon.
Snabbt tog hon beslutet att gå en kurs i starta eget.
Under kursen blev jag väldigt peppad av de övriga kursdeltagarna. Så då var det inget att fundera över, säger hon med ett leende.
Blomkrukor, blommor, godis och andra presentartiklar finns på hyllorna i butiken. Där en del av inredningen är solbrända och vindpinade breda plankor.
Jag har fått dem från en bekant i Byberget. Plankorna är 90 år gamla, berättar Ing-mari Stäring.
Men hon är int ensam i butiken. När hennes planer på en affär växte fram så lockade hon in Viktoria Lund också hon från Östavall.
Hon motivmålar naglar och säljer kosmetika, fortsätter Ing-Marie Stäring.
Och att det bara är kvinnor som vill ha sina naglar målade är en myt poängterar Viktoria Lund.
Jag har målat naglarna på grabbar också. Bland annat en kille som fick ett @ målat på en nagel. Jättekul, berättar Vikktoria Lund.
Men glädjen över att öppna eget kunde redan ha bytts i sorg för Ing-Mari Stäring.
Under troligen allhelhongahelgen, var det inbrott i hennes butik Dalkullan.
Men ingenting blev stulet. Mer än att man druckit upp två läskburkar. Jag upptäckte inbrottet när jag kom in på lagret och en gipsskiva hängde snett. När vi tittade noggrannare såg vi att man hade tagit sig in i butiken via en tvättsuga som ligger vägg i vägg, fortsätter Ing-Marie Stäring.
Ingenting var vandaliserat eller förstört i butiken.
Jag kan bara tacka gud för att det inte var så. Då hade jag nog gått hem. Men nu känns allt bara jättespännande efter de här dagarna som jag har haft öppet, slutar Ing-Marie Stäring.

Mer läsning

Annons