Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny framstöt från Ljustorp som postort

Ljustorpsborna gör nu en ny samlad attack mot Posten för att få gehör för det gamla kravet att Ljustorp från bli en egen postadress och inte sorteras in under 860 33 Bergeforsen.

Annons
Det är Ljustorps sockens ekonomiska förening, genom ordföranden Olof Ulander, som samlat allt av föreningsliv, organisationer och företag inom Ljustorps socken i en skrivelse till kommunen för vidare befordran till Posten.
Föreningen konstaterar att Ljustorp och Bergeforsen i folks medvetande inte har någon gemensam beröring, inte ens som geografiska rågrannar. De företag som transporterar varor och gods till bygden har också skilda taxor för leveranser till Bergeforsen och till Ljustorp. De som kommer långväga ifrån brukar köra fel, eftersom de tror att 860 33 Bergeforsen är det samlade geografiska området för alla som bor i \"Bergeforsen\".
Därför utmynnar den nya framstöten i kravet från Ljustorpsborna att postadressen ändras till att omfatta Ljustorps församling, varken mer eller mindre. Enligt föreningen kan det lösas genom att man får ett eget postnummer eller att man behåller postnumret och anger Ljustorp istället för Bergeforsen som ort.
Inför julen föreslår man i Ljustorp att postledningen tar upp den lokalt förankrade julvisan i dansen kring granen, en visa med rötter i just Ljustorp på känd melodi: \"Bergeforsen ligger, Bergeforsen ligger, Bergeforsen ligger ända upp i Ljustorp. Men det är inte sant, nej det är inte sant, för däremellan ligger Hässjö, nej det är inte sant nej det är inte sant för däremellan ligger Hässjö.\"

Mer läsning

Annons