Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny trädgård i Hamsta växer för varje år

Anders Persson sadlade om från kocklärare till trädgårdsmästare för tre år sedan. Ett beslut han inte ångrar.

Annons
Jobbet innebär fortfarande ljuva dofter, men han kan ströva fritt och planera sitt eget arbete bättre. Det var för tre år sedan som Anders Persson tillsammans med sin fru bestämde sig för att bygga ett växthus med trädgårdshandel.
Sedan dess har anläggningen växt och allt fler kunder hittar till Orsill i närheten av Hamsta där anläggningen ligger nära vägen. Och tillgängligheten kommer att öka.
Från att ha haft säsongsöppet blir det nu öppet hela vintern.
Jag har byggt ett litet café inne i huvudbyggnaden, berättar Anders Persson. Målsättningen är att vi på sikt ska flytta ut caféverksamheten i ett av växthusen.
Handelsträdgården öppnades för cirka en vecka sedan. Den riktiga säsongen har ännu inte börjat på grund av kalla nätter. Men inom kort kommer flerårsväxterna fram. Man planerar också att bredda sortimentet radikalt med buskar och träd.
Lite har vi redan nu till försäljning.
Ännu går inte företaget med vinst. För att klara försörjningen så driver man mässen på Ortviken. Så ännu har inte kockränderna gått ur helt och hållet.
Att lägga upp mat är viktigt för att det ska se gott ut. Lika viktigt är det att göra fina arrangemang med växter. Redan i dag säljer man snittblommor. I framtiden planerar man för att ta mot grupper som ska få lära sig att binda buketter.

Mer läsning

Annons