Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya företagare i Ånge

/
  • Alla tänker de starta ett nytt företag i Ånge från vänster Jing Hjalmarsson, Susanne Gradin, Joel Grip, Jenny Gradin, Svenne Lundh, Kerstin Wessén, Therese Falk, Renné Persson-Livh, Sofie Kjellström och kursledaren Konrad Casser Naudi.

Städlejonet, Svennes Alltjänst och Motivlivh är tre företag som kommer att starta i Ånge. Och det är fler på gång. Just nu frodas entusiasmen bland kursdeltagarna i starta eget utbildningen som anordnas av Lernina.

Annons
Elva personer är inne på sista versen av utbildningen och på god väg att byta ut sin arbetslöshet till egna företag. Samtliga vet precis vilken bransch som gäller och argumenten om morötterna för att bli egen är många:
Nu kan göra det jag alltid velat göra.
Jag blir min egen chef.
Äntligen kan jag jobba mer än 40 timmar i veckan.
Jag vill tjäna mer pengar.
Utbildningen är på åtta veckor och då träffas deltagarna tre gånger i veckan under ledning av Konrad Cassar Naudi, från Lernia och två kollegor från samma utbildningsbolag.
Vi ger deltagarna hjälp med att skapa en affärsplan, säger han och fortsätter:
Ekonomi, ledarskap och marknadsföring är huvudämnen som ingår i kursen. Dessutom bjuder vi in Almi, länsstyrelsen och kommunen som kan informera om vilken hjälp som företagare kan få.
Starta eget utbildningen i Ånge har Lernia kört sedan 2003. Totalt har 102 personer deltagit och 65 procent av dessa har startat företag.
Utbildningen vänder sig till människor som är arbetssökande, berättar Konrad Cassar Naudi.
Och de som nu går kursen anser den vara mycket bra. Samtliga menar att det underlättar satsningen mot en egen firma. Man har fått veta vilken ordning allting ska tas när det gäller att starta eget.
Det fungerar också som ett bra bollplank och jag har fått träffa andra som har startat egna företag, säger René Persson-Livh som ska satsa på motivlack och illustrationservice.
Jag ska satsa på en hälsobutik och även som hälsokonsult, berättar Joel Grip.
Lika många personer som finns i rummet. Lika många idéer finns när det gäller branscher.

Mer läsning

Annons