Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya rekord och ännu fler nya tv-satsningar

I veckan fick även jag anledning att köra bil på nya E4 söder om Sundsvall. Det kan tyckas bara vara en väg, men som den sträckningen förändrar mycket för så många.

Annons

Inte nog med att vägen varit omdebatterad i decennier. När den nu är klar kapar den köer, förkortar restider och ritar dessutom om kartan för boende och affärsidkare – där vissa jublar och andra, gissar jag, sörjer att bilister och turister nu inte längre naturligt kan stanna till.

Vägen var tjusig, vyerna helt andra än man är van vid. Och nog kom man fram betydligt fortare till resmålet än annars. Jag åkte i värsta rusningstrafiken, som i vanliga fall hade inneburit många inbromsningar och snigelåkande. Långtradare och köer. Nu – det kändes som jag var ensam på vägen.

Nya E4 berör hela vår region – och det märks på läsarintresset. I princip allt vi rapporterar om bron och nya E4 blir välläst, våra två mest sedda livesändningar genom tiderna handlar om nya vägen. I söndags var ni 14 000 personer som kollade på vår över två timmar långa tv-sändning från E4-öppnande. Fantastiskt!

Lika fantastisk var webbtrafiken på ST.nu förra veckan. Totalt räknade vi in 367 960 unika besökare. Det är ett nytt rekord så det smäller om det. Och förklaringarna är många. Vi hade en engagerande historia om den SJ-anställda som lät en ung pappa och hans dotter åka gratis trots att de saknade biljett, vi hade ett par mycket vällästa ledartexter, luciakandidater och artiklar och tv från nya E4 och brobygget. Klassiskt lokalt nyhetsarbete – som tillsammans med spridningen i sociala medier skapade detta nya rekord.

Tittar man bara på läsningen som sker via mobiltelefoner så dubblade vi trafiken. Det säger en del om hur era läsarvanor utvecklas…

Rekord smittar som ofta av sig. Vi fortsätter att ha mycket hög läsning på ST.nu och framförallt tv-tittande har ökat rejält på sistone. Det handlar rätt ofta om över 10 000 tv-visningar per dag, vilket bara bekräftar bilden av att ni läsare vill se mer tv hos oss. Det ska vi fortsätta leverera. Som när vi i veckan sände Månadens match, Kovland mot Östersund i ishockey. Ni var 1 500 personer som såg den matchen via oss. Det var typ tio gånger fler än antalet åskådare i hallen.

Det visar bara på den nya teknikens möjligheter och hur vi nyttjar den för att ge dig ännu mer innehåll. Ett annat exempel är den nattwebb som vi startat i Sundsvall.

I veckan publicerade vi ett reportage om gänget som nu ser till att ST.nu är bemannad dygnet runt årets alla dagar. Du ska alltså när som helt kunna gå in på vår sajt och får reda på vad det mest aktuella som hänt i vår region. Det borgar denna nya satsning för.

Det är jag stolt över att kunna ge er.

Trevlig helg!

Mer läsning

Annons