Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyfödd: Almi Mitt AB

– Det känns som man gifter sig, säger ordföranden Kikki Högberg när hon skär upp första biten av födelsedagstårtan. – Vi gör ju det, Västernorrland och Jämtland, säger vice ordföranden Thomas Hägg.

Annons
Tillsammans tar de spets i styrelsen för nya och sammanslagna Almi Mitt AB,
statens och landstingens bolag som ska hjälpa företag och företagare med råd
och stöd.
På bolagsstämman i måndags utsågs styrelsen. Första beslutet var att utnämna
vd. Det blir Lars Andersson, tidigare vd på Almi Västernorrland.
Pappa är jämte, mamma från Västernorrland. Jag är en bra kompromiss,
kommenterar han halvt på skämt, halvt på allvar.
Rättvisan mellan länen tror inte heller Thomas Hägg, till vardags s-politiker och företagare i Jämtland, ska bli något problem.
Vi är väldigt sams. Hela processen har varit utan konflikter. Man brukar få höra annars att \"nu har ni sålt ut er till klykisarna\", men det har jag inte hört den här gången, säger han.
Almi Mitt får ett trettiotal anställda. Ingen rationaliseras bort eller försvinner vid sammanslagningen. Ordföranden Kikki Högberg som driver reklambyrån Kikkart i Härnösand pratar snarare om att utöka.
Det handlar om att öka utlåningen från Almi. Förhoppningen är att det ska
bli mera folk då.
Och alla ser fördelar i det här. Kontroversiellt är kanske att vi har inget huvudkontor, utan bara ett antal kontor i regionen, säger hon.
Kontoren blir de som redan finns i dag, nämligen i Härnösand, Östersund, Örnsköldsvik och Sundsvall. En hel del jobb utförs också i expansiva Åre, dock utan officiellt Almikontor.
Hopslagningen följer i spåret efter Norrbotten och Västerbotten som bildade Almi Nord vid årsskiftet. Almi Mitt är formellt i kraft från 1 april. En vinst som alla räknar med är att småföretagartäta Jämtland och storbolagspräglade Västernorrland ska korsbefrukta varandra.
Det öppnar upp att vi suddar ut länsgränsen. Det kommer att bli en jäkla dynamik. Den saken är klar, lovar Lars Andersson.

fakta/styrelsen i Almi Mitt
Kikki Högberg, ordförande, Thomas Hägg, vice ordförande, Olle Arnsten, Benny
Eriksson, Ulf Edström, Agneta Ingvarsson, Per Wahlberg, Kerstin Arnemo,
Christopher Friis

Mer läsning

Annons