Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt bud på Centertidningar

Kampen om guldkalven Centertidningar, centerpartiets tidningskoncern, fortsätter med bud från nya konstellationer av intressenter.

Annons
Nu har Gota Media och Norrköpings Tidningar gått samman med den tidigare konkurrenten Schibsted, som tidigare hoppade av budgivningen, lagt ett bud som är i nivå med Stampengruppen, skriver Hallands Nyheters hemsida. Tidningen, som ingår i Centertidningar, hänvisar till säkra källor.
Tidigare har Stampen, där bland annat Göteborgs-Posten, NLT, Hallands-Posten och VLT ingår, lagt ett bud på 1,7 miljarder kronor. I det sammanhanget hoppade budgivare som Bonniers och Schibsted av, enligt tidigare uppgift i Resumé.
Schibsted har enligt de nya uppgifterna positionerat om sig och gått samman med Norrköpings Tidningar och Gota Media med ett bud som matchar Stampens.
Det nya budet lär även innehålla någon form av utfästelse att koncernens struktur ska behållas intakt, vilket skulle innebära att konkurrensen mellan olika mediaägare på västkusten skulle bibehållas, skriver Hallands Nyheter.

Mer läsning

Annons