Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt villaområde planeras i Granlo

/
  • TN arkitekter AB i Sundsvall har skissat ett förslag på hur marken skulle kunna tänkas användas, här syns 85 radhus och 10 souterrängvillor.
  • Lummigt och grönt. Sydkraft hoppas att kommunen ska hålla med om att området kring Blå Katten lämpar sig väl för bostadsbebyggelse.

Ett nytt villaområde kan komma att växa fram. Sydkraft hoppas kunna sälja mark med detaljplan för bostadsbyggande i Granlo-Bergsåker. Ett förslag finns redan, med 95 byggnader inritade på kartan.

Annons
I dag breder åkermarken ut sig. Men ägaren Sydkraft vill inför en försäljning se till att fastigheterna har byggnadslov och ansöker nu hos kommunen om upprättandet av detaljplan för delar av fastigheterna Bergsåker 17:1 och 41:1. Området ligger inte långt från caféet Blå katten och ser till formen ut ungefär som ett C där nedersta tippen hamnar en bit öster om korsningen Västra vägen-Timmervägen.
Vi vill visa på markens potential eftersom vi ska sälja bort den, säger Jonas Andrén informatör vid Sydkraft Vattenkraft.
Sydkrafts tanke är alltså inte att själva exploatera marken, utan att lansera fastigheterna på bästa sätt.
Vi har goda förhoppningar om att vi kommer att få ett tillstånd, och det finns redan intressenter som skulle vilja köpa fastigheterna, säger Jonas Andrén.
Håkan Eriksson AB har på uppdrag tagit fram ett förslag till bebyggelse, här ryms inte mindre än 95 hus i form av radhus och villor. Ett bostadsområde i storleken ett halvt Mårtensro med andra ord.
Vi vill starta processen nu och det första som behövs är ju ett politiskt beslut i stadsbyggnadsnämnden, säger Jonas Andrén.

Mer läsning

Annons