Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olyckslastbilen beslagtagen

Under gårdagen tittade inspektör Mona Conradsson från Arbetsmiljöverket på den lastbil där en 26-årig Örnsköldsviksbo hittades död.

Annons
Det var under tidigt under tisdagsmorgonen som upptäckten gjordes sedan man tvingats ta sig in i bilens förarhytt genom att krossa en ruta.
Arbetsmiljöverket gjorde ingen grundlig undersökning av bilen. Däremot beslutade polisen att lastbilen skulle tas i beslag. Detta i avvaktan på utredningen i Umeå som ska fastställa dödsorsaken.
Något som fortfarande förbryllar. En teori är att det skulle ha kommit ångor från den diesel uppvärmda coupevärmaren. Men det kan också röra sig om en plötslig sjukdom.
Skulle det visa sig att 26-åringen dött på grund av coupevärmaren kommer lastbilen att beläggas med nyttjandeförbud. Företaget kommer att åläggas att göra en utredning om olyckan.
Arbetsmiljöverket kommer också att bli inblandad eftersom det kan bli frågan om att undersöka fabrikatet. Lastbilen var bara drygt ett år gammal.
26-åringen hade kört till Ånge för att lossa paket på postterminalen. Eftersom han kom i god tid, lutar det mesta åt att han lade sig för att vila i väntan på att lasten skulle gå att lossa.

Mer läsning

Annons