Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”On the edge of the last goodbye, we all sing warrior”

/

Annons

DÖD. AVLIDEN. HAS PASSED AWAY.

Orden flimrar förbi min näthinna. Pulsen rusar. Chocktillstånd.

Det enda man någonsin kunnat lita helt på är plötsligt borta, och man finner under fötterna bara en gapande avgrund. Fäktar panikslaget i tomma luften. Vad gör man när det beständiga plötsligt upphör? Vad gör man när den som alltid funnits där vad som än hänt, inte finns längre? När de säger att han är borta, har upphört att existera. Att han är död.

De ljuger. Han är inte död. Hur skulle en evig källa till inspiration och stöd kunna vara borta? Ingen kan dö mindre än han. Skulle jag inte en gång till kunna gå ensam hem genom natten tillsammans med honom? Aldrig mer föra penseln ursinnigt medan han vrålar? Aldrig mer springa på stigarna i skogen eller somna till hans musik? Aldrig igen skrika mig hes i ett folkhav till hans ära?

En ikon har gått ur tiden och en av musikens största personligheter har lämnat oss. Ronnie James Dio var och förblir en Gud. Hans bortgång är en förlust större än världen förstår, men det livsverk han lämnar efter sig är större än själva världen. 40 år av fantastisk musik har gjort honom odödlig. Vila i frid, Dio.

“…and the brave never die, most unlikely”

Mer läsning

Annons