Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordningsvakt åtalas för misshandel

/
  • En ordningsvakt åtalas misstänkt för att ha misshandlat en man i Sundsvall.

En ordningsvakt åtalas misstänkt för att ha misshandlat en gäst på en krog i Sundsvall.

Annons

Under en natt i slutet av september larmades polisen till en krog i Sundsvall efter ett samtal från ordningsvakterna. Ett sällskap som stod utanför krogen pekades ut av en vakt. Några i sällskapet skulle ha varit inblandade i ett bråk med en kille tidigare under kvällen, och vakten misstänkte att de stod kvar för att vänta på killen.

En av poliserna gick och pratade med sällskapet och bad dem gå från platsen för att det inte skulle bli mer bråk. Enligt polismannens anteckningar uppfattade han personerna i sällskapet som lugna och trevliga. Under samtalet framkom att en av killarna oprovocerat skulle ha blivit slagen i ansiktet av en ordningsvakt inne på krogen.

Inledningsvis ville mannen som blivit slagen inte göra någon anmälan men efter att ha pratat med polismannen en stund ändrade han sig.

För polisen har mannen berättat att han såg sin kompis hamna i bråk med en annan kille och uppmärksammade vakten på det. När mannen sa "Nu smäller det" och syftade på de två som bråkade ska vakten plötsligt ha slagit till honom i ansiktet. Han har beskrivit det som en hård smäll som fick honom att blöda lite från munnen.

När mannen frågade vakten vad han höll på ska vakten ha svarat "tagga ner". Efteråt gick mannen ut från krogen och kort efteråt ska polisen ha kommit till platsen.

Flera personer ha vittnat om att de såg ordningsvakten slå mannen men vakten förnekar brott. Under förhör har ordningsvakten sagt att han inte minns den specifika händelsen men att vakterna alltid tillkallar polis och avrapporterar vid händelser där de tvingats använda våld. Och någon rapport om att vakterna behövt använda våld ska inte finnas från den aktuella kvällen.

Vaktens kollega som också förhörts av polisen säger sig inte känna till händelsen.

Mer läsning

Annons