Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskvandring för elever

/
  • Eleverna i klass 4B från Vivsta skola som under gårdagen deltog i påskvandringen som arrangerades av kyrkan i Timrå.

Prästen Bo Sandberg bryter tunnbrödet i flera bitar och lägger det i en korg som sedan skickas runt till alla som sitter i ringen.

Annons
Eleverna från klass 4B från Vivsta skola tar en bit och sedan en liten klunk vindruvesaft från bägaren. Man befinner sig i Johannesgården och deltar i påskvandringen som arrangeras av kyrkan.
Eleverna har förflyttat sig till året för Jesu korsfästelse, år 33. Här får barnen närvara i en biblisk gestaltning av händelserna. Det börjar med den sista måltiden, den första nattvarden och fortsätter via Getsemane till Golgata och den tomma graven.
Bo Sandberg berättar och har en dialog med fjärdeklassarna som är påtagligt närvarande även om många sitter tysta under den sista måltiden.
Sedan vandrar gruppen vidare för att följa spelet om Jesus sista timmar med dekorerade miljöer och stämningsskapande rekvisita. Det är en blandning av teater och berättelser där kyrkans aktörer klätt upp sig i tidsenliga dräkter.
Under tre dagar pågår påskvandringen i Johannesgården och när det är klart har elva fjärde klasser deltagit. Föreställningen avslutas med israelisk musik i samband med uppståndelsen. Och här fick eleverna chansen att dansa och spela olika instrument.Mer läsning

Annons