Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärernas villa länsades - smyckena hittades på pantbanken

Pensionärsparets villa i Bergsåker länsades totalt på värdesaker i somras. Av en slump kunde polisen binda en 32-årig Selångerkvinna och hennes ex-make till stöldgodset via ett pantbankskvitto—men själva inbrottet förblir troligen olöst.

Annons
Deras dotter hade berättat om inbrottet, men när pensionärsparet kom hem från sommarstugan var de troligen ändå inte beredda på det fullständiga kaos som rådde i deras hem efter tjuvarnas besök i mitten av juni. Hela huset var igenomsökt i jakten på värdesaker. En större mängd smycken, personliga brev, en frimärkssamling och mycket annat hade stulits. Men även parfymer, damkläder och liknande. Av spåren att döma hade tjuven tagit sig tid att prova kläder och äta av kakor från köket.
En tid senare togs den 32-åriga kvinnan in på förhör för ett annat brott. I hennes kläder hittades kvitton från pantbanken. En kontroll visade att hon stampat på flera smycken som tillhörde det gamla paret.
I förhör har hon erkänt att hon pantat stöldgodset, men hävdar att hon fått godset av sin ex-make, en 29-åring från Söderhamn. Han i sin tur förnekar all kännedom om såväl inbrott som stöldgods.
Polisen har lagt ner ett omfattande arbete med att spåra gods och försöka binda de misstänkta till själva inbrottet. Men i huset fanns inga bevis mot de olika personer som hörts i fallet. Därför åtalas mannen och kvinnan nu i stället för häleri.
29-åringen åtalas även tillsammans med en Stockholmare för ett inbrott på Sundsvalls Järn, 25 juli i fjol.

Mer läsning

Annons