Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pigg 83-åring söker hem

/
  • Leif Wermelin, Njurunda,  och David Sundin, Gnarp,  i blixtschack. Wermelin vann partiet på tid. Bakom möts Ulf Norell, Gnarp,  och Tore Andersson, Jättendal.

Gnarps Schackklubb är ingalunda någon matt 83-åring.
Den söker husrum, spelar seriespel och satsar på ungdom.

Annons
Något avgörande har det ännu inte blivit på klubbens begäran om att få använda det före detta biblioteket i Gnarp som klubblokal.
Vi är beredda att hyra lokalen och hoppas på något bud av kommunen, säger Ulf Norell, sekreterare i klubben.
Hittills har vi fått all information från pressen.
Får klubben använda lokalen kommer det bland annat att bli möjligt att spela schack på dator.
Tills vidare håller man till på bygdegården i Gnarp där även spelare från grannkommunerna möter upp. Man tränar på fredagskvällarna.
I oktober inleds seriespelet i division III och ambitionen är uppflyttning. Det var ytterst nära att det skulle ske förra säsongen.
Seriespelet inleds mot Söderhamn den 23 oktober. Övriga lag i serien är Sollefteå, Sundsvall, Fagervik och Rockaden i Umeå.
Laget?
Som i fjol, tror Ulf Norell.
Han och veteranen Tore Larsson samt Jan Nyman, klubbens ordförande, lär spela på de första borden. Unga Emil Jonsson och David Sundin går också in i laget. Andra aktuella är bland annat Joakim Burman, Leif Wermelin och Roger Ahlbom.
Ungdomssidan?
Det ser riktigt bra ut. Vi har tiotolv aktiva, många har gått framåt ordentligt. Till våren lär vi åter få arrangera Norrlandsmästerskapet.
Oroande för schacket på regionnivå är att antalet klubbar minskar och att ungdomsarbetet ligger nere på många håll.

Mer läsning

Annons