Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pimplare fick obehaglig överraskning

/
  • När några pimlare borrade hål i isen på Björköfjärden pressades brunt illaluktande vatten upp.

Annons
Två pimplare fick en obehaglig överraskning vid helgens pimpelfiske på Björköns is.
De tog sina snöskotrar ungefär 100 meter ut på isen från fastlandet. 75 meter från en udde som stack ut i fjärden hade de hittat, i deras tycke, det perfekta läget för att få fisk.
Man började borra hål i isen för pimpelfiske. Upp ur hålet kom en sörja som det stank avlopp och avföring av.
Killarna gjorde fler hål men med samma resultat. Fisketuren fick ett osmakligt slut. Brasan som man gjort i ordning för korvgrillning släcktes och hemfärden förbereddes snabbt.
Jag tror att det var ett avloppsrör som gått sönder eller att reningsverket slagits ut, säger en av fiskarna som vill vara anonym.
Närmaste reningsverk ligger i Skatan och vad man vet på Mitt Sverige Vatten har man inte haft några driftstörningar vid den anläggningen.
Jag ser det näst intill omöjligt att det kommit ut fekajer eller avföring i Björköfjärden. dessutom har inte vi några reningsverk i det området. Är det utsläpp av avföring i fjärden måste det komma från privata anläggningar, säger Mikael Löfqvist, vd vid Mitt Sverige Vatten.
Mikael Löfqvists terori är att det är bottenslam som kommit upp till ytan när killarna borrade hål i isen, som också kan ha en osmaklig odör.
I morgon kommer Miljökontoret att undersöka platsen.

Mer läsning

Annons