Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: 'Vi jobbar i uppförsbacke'

Inbrottsvågen i Sundsvallsområdet gäckar polisen.
– Det är ändå helg, någon borde ha sett något men det är oerhört tyst vilket är väldigt konstigt, säger Krister Öst, vakthavande befäl vid länspolisen.
Nu vill polisen ha in tips om iakttagelser för att föra utredningen framåt.

Annons

Under helgen har inte mindre än 21 inbrott i Sundsvallsområdet anmälts till polisen. En siffra som polisen dessutom befarar kommer att öka när folk kommer hem igen efter att ha varit bortrest över helgen.

Men trots det stora antalet inbrott famlar polisen mycket i blindo. Vittnena är få och det finns därmed inte mycket att jobba utifrån. Tystnaden förbryllar också polisen.

– Så många inbrott under en helg men ändå ingen som har sett någonting av värde, det är konstigt. Även om man inte är hemma en hel helg så rör folk ju sig till och från sina egna bostäder, säger Krister Öst.

– Det är brottsplatsundersökningarna som blir viktiga, som läget är nu hoppas vi kunna hitta någon form av teknisk bevisning där, säger Krister Öst.

Förhoppningen är alltjämt att iakttagelser ska komma in, vilket Öst hoppas kommer att ske. Han uppmanar därför boende i de drabbade områdena att tänka till om de sett något onormalt.

– Det kan handla om att man inte riktigt tänkt till kring vad det var man såg, när man gör det kan man inse att det betyder någonting som kan läggas till vårt pussel, säger han.

Vissa spår finns men vilka de är vill Öst av utredningstekniska skäl inte gå in på.

– Vi tycker oss se ett mönster men det vill vi i nuläget hålla för oss själva.

För tillfället är dock utgångsläget dystert.

– Just nu känns det som att vi jobbar i uppförsbacke.

Tips till polisen lämnas på telefonnummer 076-1002326 under icke kontorstid till och med måndag morgon. Framför allt är det information om främmande personer och fordon som synts i bostadsområdena Stöde, Södermalm samt Ljustadalen från i fredags kväll fram till i söndags kväll polisen är intresserad av.

Mer läsning

Annons