Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisjakt och bränder – här är veckans största nyheter

Veckan som gått har inte bara varit sommarens kanske varmaste, det har också varit en vecka med spännande nyhetshändelser på ST.nu.
Har du missat något? Här kan du uppdatera dig.

Annons

I måndags berättade vi om scouter från Sundsvall som uppmanats söka sjukvård efter ett läger i Japan, där flera deltagare drabbats av hjärnhinneinflammation.

Under tisdagen brann en populär timmerstuga ned i Njurunda och polisen misstänker att branden var anlagd.

Vi kunde också berätta att skoldirektör Tommy Nilsson lämnar sitt uppdrag omedelbart – och därefter gick Moderaterna i Sundsvall ut och krävde João Pinheiros avgång som ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Samma dag skedde en ny rymning från rättspsyk i Sundsvall – sommarens tredje – och polisen inledde en jakt efter rymlingen.

Så här kommenterade rättspsyk händelsen dagen efter.

Onsdagens nyheter handlade också om att missbruket ska bort från Navet där ett nytt trygghetscenter väntar, samt om en man som plötsligt avled efter en överlevnadskurs utanför Stöde.

På torsdagen kunde ST avslöja att Tony Andersson (M) kämpar för att stoppa Timrå kommuns köp av hockeyarenan – och själv vill vara med i upphandlingen genom sitt företag.

"Direkt olämpligt", kommenterade kommunalråd Ewa Lindstrand (S).

Vi berättade också om domen mot Sollefteå sjukhus – och vilka diskussioner som väntar. En uppföljande artikel i samma ämne handlade om landstingets nya besparingar, på den hemliga listan som ST kunde publicera under fredagen.

Vi skrev också om Sundsvallsbron – och hoten som kan höja broavgiften.

Under lördagen brann en villa ner till grunden i Essvik och en brandman fick föras till sjukhus. Villan var snabbt övertänd och innebar ett svårt släckningsarbete för räddningstjänsten.

Det visade sig sedan att det var Sundsvallskonstnärens Bengt Åbergs hus som totalförstördes i branden.

Mer läsning

Annons