Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker anklagas för avverkning

/
  • Grannar är förargade över den avverkning som de menar att kd-politikern Peter Fagerhov gjort på andras mark här vid Bredstrandsvägen i Jättendal.

Kd-politikern Peter Fagerhov, Bergsjö anklagas för att ha avverkat träd på andras marker vid havet i Hårte, Jättendal utan att först be om lov.

Annons
Fagerhov blir förvånad när han via ST hör talas om detta. Han tror det handlar om ett missförstånd och lovar att betala för sig.
Peter Fagerhov och hans bror Tony, bosatt i Stockholmstrakten, äger ett stycke mark i fastigheten Å 7:3 på norra sidan om Hårtefjärden. Där tänker de avstycka fyra tomter på cirka 1 500 kvadratmeter styck, bygga stugor och sälja. På deras mark vid Bredstrandsvägen fattas för tomterna 155 kvadratmeter, som de räknar med att få köpa från grannar.
Samtidigt ska en väg dras till området och betjäna en handfull andra tomter samt Fagerhovs fyra, uppger lantmätare Bengt Engman, Hudiksvall.
Han bekräftar att det kommit flera klagomål på att bröderna Fagerhov avverkat träd som inte är deras.
En av de berörda uppger för ST att irritationen är stor i grannskapet över avverkningen. Delägare i allmänningen har räknat stubbar.
Ja, det är riktigt, säger lantmätaren. Samtidigt är jag lite förvånad över att Fagerhovs inte är delägare i allmänningen. Jag ska försöka jämka ihop det, så att Fagerhovs får betala både för träden och den mark som fattas för tomtavstyckningen. Annars vet vi inte hur det går, då kan det bli ett civilrättsligt mål för att reda ut saken.
Peter Fagerhov säger att han inte haft en aning om att det funnits missnöje.
Vi har avverkat för vägen, inte medvetet gått in på andras mark. Självklart ska vi göra rätt för oss.
På onsdagen deltog berörda i ett sammanträde med lantmätaren där frågorna togs upp. Lantmätaren ska senare offentliggöra sitt beslut.

Mer läsning

Annons