Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Porrfotografen härjade i Sundsvall

Unga flickor fanns med på 15 000 porrbilder och över 150 sexfilmer i 29-åringens dator. Samtidigt misstänks han för att sexuellt ha utnyttjat ett stort antal minderåriga flickor, kontakterna knöts via nätet. Mannen bakom sexhärvan som nu rullas upp härjade tidigare i Sundsvall och dömdes då för liknande övergrepp.

Annons
1999 var första gången som mannen blev aktuell hos polisen i Sundsvall, då var det för att han ofredat flickor i 13-14-årsåldern och försökt få dem att posera. Han fälldes i två av fallen 2001. I två mål lades förundersökningarna ned i brist på bevis. Han frikändes från anklagelserna att ha våldtagit en berusad 18-årig kvinna. En förundersökning om sexuellt utnyttjande av en 15-årig flicka lades också ned.
2002 åtalades Sundsvallsbon för att ha köpt sex av en 15-årig Gävleflicka på ett hotellrum. Den kontakten uppstod sedan han presenterat sig som Alexandra77 på Lunarstorm och erbjudit modelljobb. Han dök dock upp utan kamera men ville ha posering och sex i stället.
Två år senare flyttade han till Malmö och fortsatte där med att bygga upp sina internetkontakter, förutom Lunarstorm via Snyggast, Porris och Snuttis. De porrfilmer som påträffats har producerats efter flytten 2004 till Skåne.
I höstas kom det in en anmälan mot mannen från en 16-årig flicka för att hon blivit våldtagen av honom. Det följdes av att två Malmöflickor i början av året berättade för polisen vad de varit med om. För en månad sedan häktades mannen. Polisen har under tiden fått en inblick via datorn i den omfattande barnsexverksamhet som han ägnat sig åt. Härvan är den största som uppdagats i Sverige.
Det rör sig om hundratals unga flickor runt om i Sverige som skickat nakenbilder och sexfilmer till \"Alexandra\". Polisen har hittills identifierat ett 20-tal flickor, man hoppas kunna klargöra identiteten på åtminstone hundra, men det rör sig om många fler inblandade.
I en del fall har det lett till personliga möten där 29-åringen förmått flickorna att ha sex med honom. Det har skett i hans bil eller på hans företag och betalningen har varierat från några hundralappar upp till tusen kronor. Fyra flickor har hunnit höras om vad de varit med om, de är i åldrarna 13-16 år.
Polisen i Malmö är mån om att komma i kontakt med flickor som råkat ut för 29-åringen. Dels för att få mer bevis mot mannen men också för att kunna erbjuda dem hjälp och stöd.

Mer läsning

Annons