Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånmord kan vara motivet

En mycket svår utredning. Något motiv har polisen ännu inte hittat.  Därför sätter polisen in alla tillgängliga resurser. — Just nu på torsdagskvällen jobbar cirka 20 man med mordet, säger polisen tillförordnade i Västernorrlands presstalesman Christer Johansson.

Annons
När dottern till den mördade Tor Öberg larmade SOS alarmering vid 14.30-tiden på torsdagen ryckte både polis och ambulans ut. Men polisen konstaterade att en person var död. Det var först när teknikerna från Sundsvall börjat sin brottsplatsundersökning som man upptäckte att även Tor Öberg var mördad.
Polisen fortsätter nu sin brottsplatsundersökning, säger Christer Johansson.
Eftersom det med största sannolikhet är några personer utan kopplingar till paret som varit fram  är det mycket svårt att hitta någon förklaring till varför paret blivit mördad. Om det inte handlar om ett rånförsök.
Det kan vara frågan om ett rånmord. Mannens dotter som upptäckte kvinnan har sett att förmodligen har någon varit inne i huset.
Men om man har hittat något är okänt. Vapenskåpet var enligt Christer Johansson inte rört.
Vi har kontrollerat deras bankkonton. Men såvitt vi kan se är inga pengar rörda, säger Christer Johansson. Dock kan vi inte utesluta att det fanns pengar och annat stöldbegärligt gods inne i bostaden.

Helikopter letade spår
En helikopter rekvirerades snabbt för att undersöka terrängen.
Vi har med hjälp av helikoptern letat efter fordon eller andra spår. Vi har dessutom tagit foton på omgivningen. Att vi rekvirerar helikopter är en del av våra rutiner vid så här svåra brott.
Polisen såg mycket allvarligt på händelsen och bildades också snabbt en stab som tog huvudansvaret för spaningsarbetet och rekvirerade tillräckligt många poliser för att kunna hålla mordutredningen i gång. Staben leds av Börje Öman som är chef för länskriminalen i Sundsvall. Nu kommer man att
jobba dygnet runt med utredningen.
Våra tekniker arbetar så länge som et är ljust. Och det lär inte bli mycket sömn för oss i natt, säger Christer Johansson som i ordinarie presschefen frånvaro ansvarar för presskontakterna.
Polisen överväger att koppla rikskriminalen.
Det är ett beslut som Börje Öman överväger att ta, säger Christer Johansson.
Men först måste man undersöka mordplatsen noga för att hitta något som rikskrim kan börja jobba med
Det finns fotspår men om de har något med mordet att göra går inte att säga. Helst skulle jag se att vi hittar snus eller något annat som vi kan få DNA-spår av.
Därför är polisen angelägen att komma i kontakt med alla som har några iakttagelser att berätta.
Allt är av intresse, säger Christer Johansson.

Mer läsning

Annons