Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redaktören om veckans...

/
  • Sundsvallskopplingarna haglar. Före detta sångaren i Avant Gaam, Mikael Ulv är aktuell med ny ep med ett nytt band.

Annons

…artist:

Sundsvalls strålande Nash­ville-stjärna Jessica Falk släppte sitt album ”Let’s do it” i onsdags (00.00 på streaming- och ned­laddnings­tjänster) och har redan fått lysande recen­sioner och massor av upp­märksamhet i riksmedia.

I onsdags morse var hon huvudgäst i SVT:s morgon­soffa, dagen innan var hon Aftonbladets webb-tv-drag­plåster.

Den officiella release­festen på Quality hotel i Sundsvall i onsdagsskväll borde ni kunna läsa mer om någon annanstans i tidningen/på webben.

…band:

Kai Holst (döpt efter en norsk motståndsman) är ett Stock­holmsband ja men med stark Sundsvallskoppling.

Frontman: Mikael Ulv ­(före detta Westerlund, tidigare i bland annat sundsvallsbanden Avant Gaam och Kretsen) i sällskap med bland andra Mats Borg, en gång trummis i postpunk­legendariska sundsvalls­bandet Diestinct.

Enligt skivbolagsdirektör Anders Brodin – också ­sångare/poet i Brända Barn, ännu en sundsvallskoppling! – spelar de rock i en New York-tradition.

Kai Holst släppte i veckan en ep med fyra låtar: ”Another kind”, ”Speed”, ”Road”, ”Walls”, Place”. och nu har de släppt en ep med fyra låtar.

Kom ihåg var ni läste det först!

…Louciarock?

Ni läste rätt. Det handlar om en hyllningskonsert, på ­lucianatten, till rocklegenden Lou Reed (som gick bort 27 oktober 2013) Got it?

Ännu en rockhändelse i Stockholm med stark Sundsvallskoppling, och ett husband med Anders Brodin (se ovan) och Mikael Ulv/Westerlund (se ovan), Sten Booberg (Lolita Pop) och Michael Blair – som i många år var trummis i Lou Reeds band.

Dessutom: Martin Rössel (De Dummaste) som gäst­artist.

Mer Sundsvallskopplingar? Okej, Stefan Norberg. Han var också med i bandet – och han driver Melodybox där konserten var.

Mer läsning

Annons