Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redaktörens heta hög

/

Annons

• Mats Olsson: Straffa och låta dö (Norstedts)

På en tillställning nyligen presenterades redaktören som Sundsvalls Mats Olsson.

Smickrande att jämföras med en sån legendarisk tidningsman tycker han som gärna slängde in sport i nöjeskrönikor på ungefär samma sätt som Expressens sportkrönikör var först med i Sverige på 1980-talet.

Ungefär samma sak fast tvärtom alltså.

Nu har Olsson skrivit en deckare, den första i en trilogi om ex-journalisten Harry Svensson (och än så länge har ju inte redaktören skrivit något sådant så jämförelserna har upphört).

Straffa och låta dö släpps 6 oktober men finns på redaktörens nattduksbord och, ja, det är störande när någon skriver såna saker men, tja, det gick inte låta bli.

• Tore S. Börjesson/Mats Thelin: Mördar’n (Idrottsförlaget)

På 1980-talet skrev Tore S. Börjesson på Dagbladets FredaX-sidor (jo, det är sant!), nu har han toppat säljlistor med biografin om Dregen och släpper snart en biografi om stenhårde hockeybacken Mats Thelin, Mördar’n kallad.

Att en urhammarbyare kan skriva en bok om en AIK-legende säger något om en respekt som förtjänar respekt.

Fantastisk start by the way, med en actionscen där publiken jublar över en tackling innan den inträffat…

• Bruno K. Öijer: Och natten viskade Annabel Lee (W&W)

Efterlängtad diktsamling av Bruno K. Öijer vars alltmer avskalade språk fortsätter sätta bilder i våra läshuvuden. Han är ovanligt konkret ibland, som när han skriver om kungen och drottningen i dikten Inget Särskilt Har Hänt: "Alla vet vad dom är, dom är ett hån mot varje sagobok".

• Red Mecca: Covered with rain (Massproduktion)

Avhoppade Brända Barn-medlemmen Jan Strandqvist startade projektet Red Mecca redan på 1990-talet men det är först nu, när sångerskan Frida Madeleine kommit med som R.M:s elektroniska depprock blir intressant utanför snäva electronica-kretsar.

• The Confusions: The Confusions (Massproduktion)

Ett band som bildades i ett uthus i Skönsberg 1991 och snabbt kallades ett av landets mest lovande indiepopband vilket de fortfarande betraktas som - trots att de toppat MTV-listor och kan ha inspirerat till en hit med The Rolling Stones. Samt släppt ett nytt album som fått kritiker att jubla. Sveriges mest lovande indieband, någon?

Mer läsning

Annons