Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnar det? Lite hagel kanske? Inte? Då kör vi!

Annons

Om allt har gått som det ska så befinner jag mig i Söderhamn. Det absolut enda jag vet om Söderhamn är att jag aldrig tidigare haft anledning att åka till Söderhamn. Som genomresande, absolut, men jag kan inte minnas att jag medvetet tillbringat tid här. Så vad vet vi om Söderhamn? På Wikipedia står bland annat det att staden har ett rikt musikliv, vilket såklart känns kul. Bland annat kommer Thomas Jutterström härifrån, som tydligen var med i jazzrockgruppen Splash på 70-talet. Splash var "relativt stora utomlands, i till exempel Tjeckoslovakien och Norge". Söderhamn – I salute you.

Midsommarfirandet innebär alltså premiär i denna hälsingska pärla och alla inblandade hoppas såklart på att helgen blir en modern klassiker. Av 15 personer som attendat Facebookevenemanget Midsommar 2015 Söderhamn känner jag kanske fem, vilket både känns roligt och lite skrämmande. Just midsommar brukar i min krets vara förknippat med en sjuklig ovilja att planera något överhuvudtaget, så årets uppstyrdhet är välkommen. Vanligtvis brukar midsommar även innebära mer kaos än ordning så detta känns som ett fall framåt. Efter en ungdom av ett antal haverier till midsommarfiranden var fjolårets ett steg i rätt riktning, innehållandes alla element högtiden ska bära. Det hela avslutades värdigt, i ett kök i Kvarsätt, med whisky och allsång till Brown eyed girl med Van Morrisson. Vi hoppas på repris under helgen.

Ett extremt tätt flaggviftande de senaste veckorna. Tacka prinsarna för det. Nationaldagen följdes av prinsbröllop och prinsfödsel. Nationalisterna myste när sagofigurerna fick varandra och till råga på allt kom ett nytt tillskott hos the Bernadottes. Hoppas de har den goda smaken att döpa gossebarnet till Prince. Eller Freddie Prince Jr. Eller The artist formerly known as Prince. Något med Prince bara. Det känns passande.

Jag märkte knappt av att Carl-Philip gick och gängade sig förra lördagen utan levde en ganska rojalistiskt befriad tillvaro i Vasaparken. Man kan tro att ett tiomiljonersbröllop ska ge mer ringar på vattnet men tydligen gick det att hitta frizoner även i stormens öga.

Glad midsommar då. Hoppas ni fortfarande håller sams efter kubbmatchen och att ingen får hjärnskakning efter att ha hoppat ifrån bryggan. Blir ni less på snapsvisor och Uno Svenningsson kan ni alltid lyssna på Splash. De var ändå "relativt stora i till exempel Tjeckoslovakien och Norge" på 70-talet.

Mer läsning

Annons