Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regntunga skyar stoppar inte veteranbilsentusiasterna

Var och en har sina intressen - men få gillar regn.
Igår fick i alla fall veteranbilsentusiasterna sitt lystmäte.
— Trots vädret är det lika många säljare som det brukar vara, sade Maria Hedlund medan familjen inmundigade sin medhavda matsäck.

Annons
För tionde året i rad ordnade Sundsvalls motorveteraner en av Norrlands största fordonsmarknader i Bergsåker. Där fanns såväl hela som isärplockade bilar, motorcyklar och mopeder.
Det är mest karlarna som har motorintresset, men jag gillar marknader i allmänhet, säger Maria Hedlund.
Marknadsgeneralen Benny Grafström har lång erfarenhet av arrangemanget. Tidigare höll föreningen till på Midlanda och totalt har Veteranbilsmarknaden funnits i 25 år.
Det råkalla junivädret var inte något som bekymrade honom särskilt mycket.
Entusiasterna kommer i alla fall och det verkar som om folk dyker upp i samma utsträckning. Det här har blivit en samlingspunkt för motorintresserade i hela Norrland. Vi har säljare här från Halland och det finns köpare från både Norge och Finland.
Olle Schenberg från Östersund har haft ett hundratal veteranbilar. Han skriver krönikor i tidningen klassiker och i går bjöd han bland annat ut gamla båtmotorer, tankar och en bilväska från 1910-talet.
Den är väldigt speciell så den säljer jag nog utomlands, säger han.
Nackdelen med duggregnet var att många säljare tvingades täcka över sin saker. Men Olle Schenberg lät sig inte nedslås.
Nej, jag var här redan i går och det är roligt att träffa alla säljare som dyker upp. Om inte sådana här marknader fanns skulle det inte heller finnas någon veteranbilshobby, säger Olle Schenberg.

Mer läsning

Annons