Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resenärernas skäll på bussarna

/

Förarna kallas rasister, kör ifrån rullatorer och anklagas för att inte kunna klockan.

Annons

• Varför har ni tidtabeller? När ni inte ens kan läsa av en klocka. Hur i h-vete kan en buss vara flera hållplatser bort innan den ens ska ha gått från starthållplatsen. Och det är inte heller första gången det händer, minst den tionde. Lär er klockan.

• Vill bara be er framföra till chauffören som körde buss fyra mot sjukhuset i dag att han måste lära sig blinka innan han bara svänger ut. Vi var nära att kollidera med mötande bil. Många svordomar och tistlar till denne chaufför för uteblivet trafikvett.

• Häromdagen körde chauffören på bussen från Granloholm ifrån en kund med rullator. Chauffören sa också till mig att jag inte ska åka buss om jag behöver hjälp. Den här föraren är alltid otrevlig mot mig och jag känner mig utsatt. Jag vill få ett slut på detta.

• Jag vill framföra ett klagomål mot en busschaufför, som jag och min utländska fru upplevde hade ett rasistiskt bemötande mot henne. När hon skulle betala stirrade bara busschauffören på henne och frågade upprepade gånger vad hon sa, trots att hon har ett tydligt uttal som ej är svårt att förstå. Hoppas att åtgärder vidtas. Bemötandet är oacceptabelt.

• Era busschaufförer har en förmåga att ha kompisar som hänger med på bussturerna. De står och blockerar ingångarna till bussarna och gör chaufförerna ouppmärksamma. De har väl för f-n ett jobb att sköta? Senast hände det på bussen till Sidsjön. Chauffören släppte av sina bekanta mellan två hållplatser och glömde sedan att stanna vid min.

• På en sträcka där bussen höll ganska hög fart tvärbromsade chauffören för en katt på vägen. Bussen var full och många passagerare stod upp. Tvärniten resulterade i att jag tappade balansen och slog i axeln. Flera andra tappade också balansen och en liten flicka var nära att flyga framåt, men räddades av en annan resenär. Det är inte ok att utsätta resenärerna för fara, på grund av en katt på vägen. Det hade kunnat sluta illa.

• Jag och min sambo väntade på bussen på Bragegatan, på linje ett i riktning Alnö. Av någon anledning stannade inte bussen på hållplatsen. Vi fick vänta på nästa buss, men när också den passerade blev vi tvungna att gå hem i regnet. Jag skulle gärna vilja veta vad chaufförerna tänker med.

• Jag väntade på bussen till Alnö men den stannade inte, trots att föraren såg mig tydligt. Jag har åkt med den bussen flera gånger tidigare och vill klaga på just den chauffören. Otrevlig och ohyfsad, och jag hoppas ert bussbolag gör någonting för att fixa det problemet.

Källa: Din tur

Mer läsning

Annons