Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurangerna med smak av hav – här är Medelpads skärgårdskrogar

/
  • Salteriet bjuder på en underbar skärgårdskänsla med doft av salt och hav oavsett väder.
  • Kenneth Sillman och Niclas Strid.
  • Restaurang och café med övernattningsmöjligheter, precis vid havet.

Salteriet i Junibodsand öppnade mitt i sommaren förra året med en bevarad känsla av ett kulturellt arv. De gamla ytterväggarna har vänts inåt, balkarna i taket är ruggade av salt och känslan av kustlandskap och skärgård fyller restaurangen.

Annons

Oavsett om du kommer med bil eller båt så möts du av en rogivande miljö med en genuin känsla. En svag doft av salt vilar i rummet då du kliver in i restaurangen som inretts med mörka träbord smyckade med sand i glasburkar.

– Vi vill skapa en plats där vem som helst kan kliva in enkelt och ta del av den här känslan, säger Evelyn Birgen som är restaurangchef på Salteriet.

Hon berättar om familjer som förra sommaren suttit hela dagen på Salteriet medan barnen sprungit in och ut, barfota med hov i högsta hugg.

– Det var skönt att se, hur barnen kunde kliva rakt ut till stranden medan familjen fikade och åt i lugn och ro, fortsätter hon.

Ovanför restaurangen finns rum för övernattning för att bredda användningsområdet av lokalerna.

– I sommar ska här firas bröllop, berättar Niclas Strid som är ägare till Salteriet tillsammans med Kenneth Sillman.

Under sommaren kommer det också bjudas in till räkfrossa, grillkvällar, surströmming och kräftskiva. Flera av dessa tillfällen kommer att förgyllas med en trubadur. I slutet av augusti anordnas också en lysafton med skärgårdsbuffé.

– Det var väldigt uppskattat förra året och vi hoppas på mycket folk igen den här sommaren, säger Niclas Strid.

Salteriet har smygöppnat på helgerna i maj men slår upp dörrarna för säsongen andra helgen i juni.

Mer läsning

Annons