Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revy i Gårdtjärn för 24 året

På valborgsmässoaftonen var det premiär för årets revy som döpts till Halvdan´s altan i missionshuset i Gårdtjärn.
I går hölls den sista av fem slutsålda föreställningar.

Annons
Att arrangera lokala revyer tillhör inte det lättaste. Föreställningarna vid missionshuset i Gårdtjärn visar att det fortfarande är möjligt och har med åren blivit ett arrangemang med anor.
Det började i liten skala 1982, berättar Arne Jakobsson.
Han är den mest rutinerade i redvyn och har spelat med både i Sundsvallsrevyn och mittrevyn.
Det som började i liten skala för att fira valborgsmässoafton har med åren vuxit och sysselsätter numera inte bara bybor utan även intresserade i grannbyar. Och trycket från intresserade av att få se vad de medverkande har åstadkommit har varje år ökat vilket medförde att en extraföreställningen arrangerades i går kväll. Vilket gör att nästan 600 personer under ett par veckor sett föreställningarna.
Det är bara att instämma i publikens applåder och jubel. För att vara en amatörrevy där både texter och musik till numren satts ihop av de medverkande själva har de lyckats bra.
Vi har gjort dem tillsammans och ibland börjar någon och någon annan fortsätter, berättar Arne Jakobsson.
Att texterna som sig bör i revyer är lokala är särskilt lovvärda. Spelglädjen hos de medverkande är påtaglig och gensvaret från de drygt hundratalet i puliken som får plats i fullpackade och varma församlingssalen tydlig. Flera av numren håller en så hög klass att de säkerligen skulle platsa även bland de revyer som proffsen inne i Sundsvall bjuder på.

Mer läsning

Annons