Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsbesök i Ånge

/
  • Åke Nyhlén, ordförande i Ånge arbetarkommun och riksdagsledamoten Lilian Virgn startade besöket i Ånge med äventyrshuset Boda Borgen.

Den nya plan och bygglagens slutbetänkande var huvudpunkten när den socialdemokratiska riksdagsledanoten Lilian Virgin besökte Ånge på torsdagen.

Annons
Efter ett studiebesök på Boda Borgen och en allmän information om Ånge kommun, stod information för kommunala tjänstemän på programmet.
Jag ska träffa de som jobbar med plan- och byggfrågor i länets kommuner och prata kring de nyheter som är på gång, berättar Lilian Virgin.
Och strandskyddet som stoppar nybygge vid sjöar är ett del i betänkandet som kom upp till debatt.
Varje Ångebo har 1 200 meter strand att tillgå. Därför är strandskyddet en bromskloss för att låta människor bygga på sådana platser där de vill och även svårigheter att få människor att flytta in till kommunen, sade Åke Nyhlén, Ånge arbetarkommuns ordförande och värd för besöket.
Men samtidigt passade han på att prata sig varm för transportstödet som behövs för att en inlandskommun som Ånge ska kunna konkurrera på bättre villkor med andra kommuner.
Och Lilian Virgin lyssnade och antecknade.
Samtidigt som jag kommer att träffa tjänstemän är också det här besöket ett avstamp inför partikongressen och nästa års val. Vi vill veta vilka frågor som människorna ute i landet anser vara viktiga, sade hon.
Idag fortsätter hon resan genom landet med ett besök i Bräcke kommun för att få signaler om vad man i den östra delen av Jämtland anser är viktigt.

Mer läsning

Annons