Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rollatorrally i glad gemenskap i Finsta

/
  • Med mintgröna rullatorer var Alice Bohlin och Per Byström två av dem som deltog i rallyt med frågeslinga i Finsta i går.
  • Tekniken sitter i kroppen. Per Byström har varit löpare, något som syntes tydligt när han spurtade om flera motståndare i backen mellan fråga tre och fyra.
  • Eldsjälen Åke Nordlund har sett till att det händer grejer som förhöjer trivseln på Finstavägen. I går ordnades en heldag med grillning, rollatorrally och surströmmingsfest.
  • Efter en tveksam start tog Märta Byström snabbt täten i gårdagens rally i Finsta.

Å där går starten. Ett gäng pensionärer i Finsta satsar på att hitta alla frågor i slingan som satts upp i portarna. Tävlingen går under namnet rollatorrally.

Annons
Det har varit så mycket negativt om området, så nu när vi har fått nya ägare till alla fem husen tyckte jag och en kille till att vi skulle hitta på något, säger Åke Nordlund.
Hela sommaren har man haft kafé till självkostnadspris, det har grillats korv vid Maland. I går var det så dags för grillning, rollatorrally och surströmmingsskiva i partytält.
Det blir tjofaderittan också, och köttbullar, för en här äter inte surströmming. Jag, skrattar Åke Nordlund.
Representanter för bostadsföretaget finns också på plats, trots att det är lördag.
Vi är tacksamma över att det finns sådana eldsjälar här, säger Kari Lehto från Sköns hem och bostäder.
Två av de tegelröda byggnaderna innehåller bostäder för äldre.
Var och varannan har ju rullator, så vi kom på att vi skulle ha rally med frågeslinga, säger Åke Nordlund som själv kör en röd variant.
45 personer står som anmälda. Rollatorerna är nyoljade och trimmade inför rallyt. Vid varje port sitter frågor med tema äldreboendet uppsatta. Deltagarna är samlade under blå parasoller i solskenet.
Klockan 12 är det dags för startsignalen.
Den som inte orkar gå upp för Skönviksberget slipper. Ni kan ta en paus vid Ikea, säger Åke Nordlund och möts av skratt.
När alla deltagare kommit på fötter får de med fordon ställa sig i första ledet.
Det är viktigt att ni skriver namn på lapparna, för det finns vinster också. En gratis fotvandring till Åre, skämtar Åke Nordlund.
Efter en rejäl tjuvstart och så när som bortglömd första fråga ser det ut att ordna sig. En dam tar täten och slingan är tydlig. Per Byström kommer på efterkälken i mitten av loppet, men han har varit löpare och ser till att spurta rejält mellan fråga tre och fyra.
Några samarbetar om svaren och det är ett glatt gäng som tar sig runt de höga husen på Finstavägen.

Mer läsning

Annons