Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rondeller populärt beslut

/
  • Ordförande i kultur- och tekniknämnden Anders Weinemo (s) är nöjd med resultatet med den nybyggda rondellen i korsningen Köpmangatan – Järnvägsgatan.

– Det här är nog det roligaste beslut jag varit med om att fatta som politiker, säger Anders Weinemo (s) ordförande i kultur- och tekniknämnden.

Annons
Han syftar på den nya rondellen i korsningen av Köpmangatan - Järnvägsgatan. Den står nu sedan en kort tid helt klar.
Människor har kommit fram till mig och talat om vad bra det har blivit. Det brukar alltid vara någon som ställer sig kritisk till beslut man är med att ta. I just den här frågan har jag inte hört någon kritik alls.
Tidigare var det trafikljus som reglerade genomfarten i korsningen. Ljus som ofta gick sönder och det i sin tur skapade irritation och incidenter. Reservdelar var dessutom svårt att få tag, efter den aktuella modellen krävde att man importerade från USA.
Det fanns farhågor att långtradare inte skulle kunna passera den nya rondellen. Det skulle bli för trångt sades det från kritikerna. Men så har det inte blivit.
Det beror på att den inte här helt rund. Vi har tryckt ihop den som en fotboll, enkelt uttryckt.
Ytterligare en rondell har byggts i närheten av Lidl. Där kan det vara lite rörigt för bilisterna ibland.
När alla skyltar kommit på plats blir det nog mycket bättre. Men framförallt har trafiksäkerheten ökat. Förut såg inte långtradare som kom norr ifrån och skulle ner till Östrand all trafik, på grund av den dåliga sikten. Det är i dag mycket bättre.
Några statsbidrag för ombyggnationen av rondellerna fick inte kommunen.
Det bror på den infrastruktursatsning som regeringen har beslutat när det gäller Uddevalla och Trollhättan. Alla pengarna gick dit. Det betydde att vi inte kunde bygga färdig gång- och cykelvägen efter Frölandsvägen som planerat. Vi hoppas kunna göra det nästa år.

Mer läsning

Annons