Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roten vinner på hörnor

/
  • Fyra gånger under hösten kommer en grupp på 10-20 medlemmar i SPF Club Roten att träffas och behandla poesi i alla dess former.

Annons

Fyra gånger under hösten kommer en grupp på 10-20 medlemmar i SPF Club Roten att träffas och behandla poesi i alla dess former. Man har döpt träffarna till "Poesihörnan" och den första hölls 22 september. Sonja Almroth leder och här både läses dikter och spelas upp från band med tonsatta dikter.

Man lyssnade till alster av bland andra Dan Andersson, Evert Taube, Hjalmar Gullberg, Stig Dagerman, Gustaf Fröding, Helmer Grundström och ett par lokala poeter på vakt i en hamn på Alnön.

Hjalmar Gullbergs "Till en näktergal i Malmö" lästes inledningsvis av Sonja och sedan sjöngs den av Östen Warnebring, som också tonsatt den. Vackert och innehållet återgav den situation diktaren befann sig i på sjukhus inför sin nära förestående bortgång. Evert Taubes "Balladen om briggen Blue Bird av Hull" lästes bandat av Evert och sjöngs av Joakim Thåström. Dan Anderssons "Till min längtan" lästes och sjöngs sedan av Thorstein Bergman.

Författaren till dessa rader uttryckte vid hörnans avslutning en förhoppning att flera grabbar i klubben deltar. Ensam med 10-talet damer känns i och för sig behagligt. Och med tanke på alla manliga poeter som passerade revy så blev kanske fördelningen man/kvinna mer utjämnad.

Gerhard Cederberg

Mer läsning

Annons