Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rulla ut den mentala röda mattan framför dig

/

Annons

Beyoncés musik spelas i öronen och jag tar bestämda steg framåt i vårsolen, trenchcoaten får en naturligt mäktig effekt av Göteborgsblåsten & klackarnas härliga ljud markerar i asfalten att testosteron inte är avgörande för att vara målmedveten och ta sig fram i livet.

Vi vrider på termen feminist för att den ska vara sådär lagom laddad, vi vill ju inte för allt i världen att någon ska tro att vi vill utplåna alla män i världen. Men ligger inte definitionen av feminist i ens personliga tycke? Jag vågar påstå att jag klarar mig utan den laddade etiketten, så slipper ni spekulera I huruvida jag rakar mig under armarna eller inte.

Alla människors lika värde ligger så djupt rotad i mig, det har dock gått upp för mig att ur samhällets pupill ser inte bilden lika glasklar ut. Häromdagen fick jag ett privat meddelande på LinkedIn. En ung tjej skrev att hon blev inspirerad av mig, av att jag som kvinna vågar ta plats i affärsvärlden. Jag sken givetvis upp som en sol, av hennes reaktion kring mitt sätt. Den vackra komplimangen och faktumet att jag var en förebild för någon gav ett enormt lyckorus genom hela kroppen. Men samma sekund slog det mig att en "reaktion" är en effekt av en något oväntad händelse.

Är det oväntat att en kvinna vågar ta plats? Det ska inte vara överraskande, det ska vara en självklarhet. Vi kvinnor måste bara ge upp behovet av att konstant skrika ut att vi är feminister för att försöka övertyga omvärlden om att vi har rätt till en plats. Vi har en plats, lika stor som någon annans. Viktigt att komma ihåg är att en gång i tiden var Zlatans attityd något oväntad men i dag hyllad.

Visar vi vår plats så kommer alla att se den, även när de kanske inte vill höra på. Så ställ er upp, borsta av lagomkavajen, sy fast några guldstjärnor på axlarna, rulla ut den mentala röda mattan framför era steg och ta huvudrollen i era liv, bevisa för er själva att ni har en plats så kommer det först vara lite oväntat men snart hyllat.

Sanaz Tarlani, ny ST-krönikör och jurist med Sundsvallsrötter. Lever efter tron att vågar man inte satsa på grund av rädslan att förlora kan man inte vinna. Mejl: info@sanazjuristfirma.se

Mer läsning

Annons