Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kan prinsessan Madeleine bli folklig

/

Annons

Handlingslista:

§ Kaviar

§ BreGott

§ Apelsiner

§ Ägg

§ OBS! Glöm inte toapapper.

Jag vill tänka massa smarta intellektuella tankar, men tänker bara på vad barnen ska ha till middag. Hinner inte tänka andra meningar till punkt och skulle jag närma mig punkten måste jag åka och handla och så försvinner den där punkten i alla fall.

Nej, inte falukorv igen till middag. Det är extrapris på torsk på Coop – bra!

Tänk att få vara öfverklass – i vart fall bara för bara en dag – då skulle någon annan få skriva inköpslistor och åka handla åt mig och laga middagen. För inte skriver – låt säga – kungafamiljen – sina egna handlingslistor? Och inte åker de väl och handlar en fredag eftermiddag i rusningstid? Åker kungliga och handlar överhuvudtaget? När humorprogrammet Hey Baberiba gjorde parodi på kungafamiljen så var en scen hur kungen och drottningen förvirrat vandrade runt i en stor matbutik och prinsen Carl Philip virrade bort sig. Nu när prinsen Carl Philip talade ut i Hellenius hörna förra fredagen fick vi reda på att de där humorscenerna faktiskt var smärtsamma för Carl Philip och så blev prinsen folklig.

Men frågan är kvar – åker kungafamiljen någonsin och handlar tillsammans?

Törs man ringa hovets presstab och fråga sådana banala frågor? Nej. Det är bara för pinigt! Eller ... jooo.

Vänta ...

Ringer ...

– Hej, Margareta Thorgren.

– Hej. Jag skriver en krönika om kungafamiljen och mat. Handlar kungafamiljen själv på matvarubutiker?

• – Jaha ... det var en fråga det ... Du får ... ehhh... det är liksom inget som hovet informerar om. Hur de ... handlar privat, så att det är en konstig fråga ... Varför undrar du det?

• – Ehhh jooo. Jag skriver om Prins Carl Philips medverkan i Hellenius hörna. Där visades en sketch när kungaparet var och handlade på en stormarknad ihop med Prins Carl Philip. Kan det verkligen hända att medlemmar från kungafamiljen går på mataffärer?

• – Självklart händer att … familjen handlar. Visst gör de det.

Om jag inte var tvungen att skriva klart handlingslistan och åka och handla skulle jag hinna fundera kring vad svaret betyder. Innebär det att kungafamiljen storhandlar själv vecka efter vecka? Kan kungafamiljen relatera till en Svennebananvardag? Nja ... tillåt mig tveka. Men det skulle onekligen ge kungafamiljen folkliga poäng att se dem i Coopkön. Nu vet jag! Kronprisessan är ju tokfolklig, och nu även Carl Philip. Näst på tur att bli folklig är Madeleine. Nästa gång hon får kritik från media kring hennes svindyra garderober eller inställda uppdrag skulle hon kunna åka och storhandla och sedan visa upp kvittot på sina inköp i Hellenius hörna. Berätta om vilken välling babyprinsessan Leonore dricker och hur Madeleine köper torsk på rea och glömmer handla toapapper. Fatta vilken succé!

Note to self: Glöm INTE att köpa mellanmjölk!

Lina Norberg Juuso

Journalist, tvåbarnsmor, student Mittuniversitet. Storhandlar varje vecka.

linanj79@hotmail.com

Mer läsning

Annons